CSEHÁK JUDIT, DR. (MSZP)

Full text search

CSEHÁK JUDIT, DR. (MSZP)
CSEHÁK JUDIT, DR. (MSZP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház!
Nem a javaslatunk mellett kívánok érvelni, de elhangzott a javaslat ellenében néhány argumentum, ezeket szeretném világosabbá tenni, illetve néhány ellenérvet ezekkel szembeállítani.
Elhangzott az, hogy a mi javaslatunk a magas nyugdíjasoknak kedvez, és hogy továbbvinné azt a degresszív skálát, amely kialakult. Nyugodt lelkiismerettel vitatkozom, mert hiszen egyrészt sohasem értettem egyet a nyugdíj felső határának az eltörlésével. Másodszor: soha nem helyeseltem szakmai munkám során a degresszív nyugdíjskálát. Tisztában vagyok azzal, hogy a degresszív nyugdíjskála fenntartása vagy a degresszív nyugdíjskála bármilyen módosítása félmegoldás.
Tehát a javaslatunk, amikor benyújtottuk, már csupán arra vonatkozott, egy olyan törekvésre alapozódott, hogy törvénybe kívántuk átemelni a ma létező degresszív nyugdíjskálát, és az érdekegyeztetés hiánya miatt a jelenlegi törvénybe átemelt nyugdíjskálát valorizáltuk 30 %-kal, megtartva annak az arányait és természetesen fenntartva annak minden korábbi hibáját. Ezt a kompromisszumos változatot azért terjesztettük be, mert nem kívántunk az Érdekegyeztető Tanáccsal szembehelyezkedő módosító javaslatot benyújtani.
Tehát tisztában vagyunk javaslatunk gyengeségeivel, de nem fogadjuk el azt, hogy javaslatunk azt irányozta volna elő, hogy a magas keresetűek járjanak jobban. Köszönöm szíves figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit