BALOGH JÁNOS (SZDSZ)

Full text search

BALOGH JÁNOS (SZDSZ)
BALOGH JÁNOS (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr! Eddig jogi érvelést hallgattunk meg, engedje meg a tisztelt Ház, hogy ezt a kérdést az állampolgár, az egyszerű választópolgár szemszögéből nézzük. Magyarországon nincs olyan törvény hatályban – úgy tudom –, ami engem arra kényszerít, hogy elmenjek szavazni, tehát nem lehet rászorítani arra, hogy éljek a jogaimmal.
Én, mint országgyűlési képviselő, aki 13 jelölt közül jutottam be két forduló után, azt tudom mondani, hogy nem attól lettem legitim vagy legitimebb, hogy 12-en vagy 12 ezren, avagy 43 ezren választottak, hanem úgy érzem, hogy egy képviselő attól lesz hiteles, ahogy képviseli a választópolgárait. Ehhez nem feltétlenül szükséges 50-55, 15 vagy 25%-os részvételi arány egy fordulóban.
A másik: ha demokráciában élünk – márpedig mindenki azt mondja, hogy abban szeretnénk élni –, egyetlenegy állampolgárt nem lehet kényszeríteni arra, hogy akaratán túl – ha nem tudják meggyőzni azok a politikai erők – részt vegyen egy szavazáson. Nem létszám kérdése ez, ezért Hack Péter képviselőtársam előterjesztését javaslom elfogadni. Köszönöm. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit