ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Mint jeleztem, több képviselőtársunk kérésemre a holnapi napon mondja el napirend előtti mondanivalóját.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a nyári szünetben kormányunk benyújtotta az Állami Vagyonügynökség működéséről szóló beszámolóját a 2877-es számon, valamint az Állami Számvevőszék jelentését ennek a Vagyonügynökségnek a működéséről a 2887-es számon.
Kormányunk benyújtotta – mindenütt a régi elnevezések szerepelnek az eredeti történelmi állapotnak megfelelően – a Magyar Köztársaság, a Bolgár Népköztársaság, a Cseh és Szlovák Szövetségi Köztársaság, a Lengyel Köztársaság, Románia és a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége hagyományos fegyveres erőinek nemzeti szintjeiről szóló, Budapesten 1990. november 3-án aláírt megállapodás megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatát, amelyet képviselőtársaim a 2940-es számon kaptak kézhez.
Kormányunk ugyancsak benyújtotta a 34/1991. június 10-i országgyűlési határozat végrehajtásáról szóló országgyűlési határozati indítványt 2935-ös számon.
Az Állami Számvevőszék benyújtotta a Magyar Köztársaság 1990. évi költségvetése végrehajtásának ellenőrzéséről szóló országgyűlési határozati javaslatát a 2932-es számon, és egy hozzá kapcsolódó jelentést a 2914-es számon, valamint észrevételeit az államháztartási törvényjavaslattal kapcsolatban a 2933-as számon.
Az előterjesztések bizottsági tárgyalási rendjét a bizottsági elnökök holnap reggeli értekezletét követően és határozatának ismeretében fogom ismertetni.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Zétényi Zsolt képviselőtársunk, a Magyar Demokrata Fórum részéről önálló indítványt nyújtott be a csehszlovákiai magyarság 1944-48 között jogtalanul elszenvedett sérelmeiről a 2937-es számon.
Ugyancsak önálló indítványt nyújtottak be Gyurkó János és Jávor Károly a Magyar Demokrata Fórum, Getto József, Kiss Róbert, Mészáros Béla és Werner József a Szabad Demokraták Szövetsége, illetve Pap János a Fiatal Demokraták Szövetsége részéről a világkiállítással kapcsolatos egyes tisztázatlan kérdések ügyében folytatandó parlamenti vizsgálatról a 2931-es számon.
Ezeknek az önálló indítványoknak a napirendre tűzéséről a szeptember 2-án kezdődő, rendes ülésszakunk első ülésnapján határozunk.
Kormányunk ugyancsak benyújtotta a postáról szóló törvényjavaslatot a 2938-as számon, valamint az európai hagyományos fegyveres erőkről szóló, Párizsban, 1990. november 19-én aláírt szerződés megerősítésére irányuló országgyűlési határozati javaslatot a 2939-es számon, amelyeket az ülést megelőzően kaptak kézhez képviselőtársaim. A Kormány mindkét előterjesztés kivételes és sürgős megtárgyalását kérte. Figyelemmel arra, hogy képviselőtársaim a törvényjavaslatot, illetve az országgyűlési határozati javaslatot megismerhessék, e kérdésben a holnapi ülésnapunk kezdetén határozunk.
Említettem volt, hogy amennyiben a Szabad Demokraták Szövetsége, illetve a Fiatal Demokraták Szövetsége most, napirend előtti felszólalás keretében is szóba került javaslatát – a balti köztársaságok elismerésével kapcsolaban – a benyújtók a jelenlegi formájában fenn kívánják tartani, ugyancsak a holnapi napon fogunk e kérdésben állást foglalni.
Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim köréből interpelláció, illetve kérdés benyújtására kerül sor. Felkérem Szabó jegyző urat, hogy ismertesse az interpelláció, illetve a kérdés tárgyát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit