ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Egyetlen mondatot hadd fűzzek az elhangzottakhoz. Magyarországon minden bejegyzett párt alkotmányos működésére lehetőség van. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a bizottsági elnökök tegnap reggeli ülésén elhangzottak alapján a büntető jogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi bizottságnak.
A Magyar Köztársaság biztonságpolitikájának elveiről és főbb feladatairól szóló országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a honvédelmi bizottságnak, a nemzetbiztonsági bizottságnak, a külügyi bizottságnak, a gazdasági bizottságnak, az emberi jogi, illetve a környezetvédelmi bizottságnak.
A Magyar Tudományos Akadémiáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a kulturális, az alkotmányügyi, a gazdasági és a szociális bizottságnak.
Az 1992. évi pénz- és hitelpolitikai irányelvekről szóló tájékoztatót megtárgyalásra kiadom a költségvetési és a gazdasági bizottságnak.
A szakszervezeti vagyon védelméről, a munkavállalók szervezkedési és szervezeteik működési esélyegyenlőségéről szóló 1990. évi XXVIII. törvény alapján tett vagyonelszámoltatásokról szóló állami számvevőszéki jelentést megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi bizottságnak és a költségvetési bizottságnak.
Most bejelentem, hogy az árak megállapításáról rendelkező 1990. évi törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslat dolgában egy előterjesztést későbbi időpontban terjesztek elő.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Kormányunk módosításokat és kiegészítéseket nyújtott be a társasági adóról szóló törvényjavaslathoz a 3818-as számon, valamint az adózás rendjéről szóló 1990. évi XCI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz a 3817-es számon.
Engedjék meg, hogy ezek után ismertessem mai ülésnapunk programját.
Először a Magyar Köztársaság 1992. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása következik.
Majd az adózás rendjéről szóló 1990. évi XCI. törvény módosításáról rendelkező javaslat általános vitáját kezdjük meg.
Ezt követi a társasági adóról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lehetőség szerinti lezárása.
Ezután a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása következik, illetve ugyancsak a délután folyamán kerül sor a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésről rendelkező törvényjavaslat általános vitájának folytatására és lezárására.
Felhívom szíves figyelmüket, hogy mindenképpen az Országgyűlés határozatképessége idején, a délutáni kisszünet után beiktatjuk ebbe a sorrendbe előrehaladásunktól függően a levéltári anyag védelméről és a levéltárakról szóló 1969. évi törvényerejű rendelet módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitáját és határozathozatalát, amihez szükséges, hogy az alkotmányügyi és a kulturális bizottság az újabb módosító javaslatokat mai, déli ülésükön megtárgyalják.
Hasonlóképpen ezt követi az Országgyűlés Házszabályairól szóló országgyűlési határozati javaslat megtárgyalása ugyancsak az előbb felsoroltak közé– a lehetőségeink szerint – beiktatva.
Ezenkívül ugyancsak be fogunk iktatni bizottságokkal kapcsolatos személyi javaslatokat.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit