VINCZE KÁLMÁN, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:

Full text search

VINCZE KÁLMÁN, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:
VINCZE KÁLMÁN, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót, Elnök Úr. Elnök Úr! Tisztelt Ház! A költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság a Kormány által előterjesztett társasági adót megtárgyalta, és azt többségi szavazással általános vitára alkalmasnak találta.
Megjegyezni kívánom azt, hogy a törvényelőterjesztés kapcsán az ellenzék, ellenzéki képviselőtársaim részéről olyan kifogás merült fel, hogy a beterjesztés és a bizottsági megtárgyalás között annyira rövid idő állt rendelkezésre, hogy a szakértőkkel történő konzultáció nem adott lehetőséget arra, hogy teljes mélységében meg lehessen ismerni a törvényjavaslatot. Így bejelentették, hogy ennek a törvényjavaslatnak a vitájában nem kívánnak részt venni. Tehát ami elhangzott a költségvetési bizottság ülésén, az kormánypárti képviselők részéről történt.
Néhány gondolatban, hogy milyen kifogások merültek fel. Szóba került – amit tulajdonképpen az előbb említett miniszter úr is – az átalányadózásnak a kérdése. Kívánatosnak tartaná a bizottság részéről néhány képviselőtársunk továbbra is valamilyen formában meghagyni az átalányadózást, és lehetőségként megtartani.
Nagyon nehéz és kemény kifogás hangzott el a mezőgazdasági kistermelők részére történő 500 ezer forintos adóátalánynak az elvételéről, és úgy ítéltük meg, hogy ez tulajdonképpen egy óriási visszaesést és visszalépést jelentene a mezőgazdasági termelés tekintetében.
Mégis az előbb említett szavazási aránnyal, tehát többségi szavazással a bizottság úgy ítélte, hogy általános vitára alkalmas a törvény.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit