MORVAY ISTVÁN, DR. belügyminisztériumi államtitkár:

Full text search

MORVAY ISTVÁN, DR. belügyminisztériumi államtitkár:
MORVAY ISTVÁN, DR. belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az Alkotmánybíróság 15/1991-es határozatával 1991. december 31-ei hatállyal megsemmisítette a népesség-nyilvántartásról szóló jogszabályokat. A népesség-nyilvántartási rendszer korszerűsítése érdekében – figyelemmel az Alkotmánybíróság határozatára is – elkészítettük a polgárok személyi adat- és lakcímnyilvántartásáról szóló törvényjavaslatot.
Ebben az eddigitől koncepcionálisan eltérő új rendszer bevezetésére teszünk javaslatot. Nem valószínű azonban, hogy az Országgyűlés az új törvényt olyan időpontban alkotja meg, amely lehetővé teszi az 1992. január 1-jével történő hatálybalépést. Ezért a fenti törvényjavaslat elfogadása és a népesség-nyilvántartás további működésének átmeneti szabályozása érdekében vált szükségessé a mellékelt javaslat szerinti törvény megalkotása.
A törvényjavaslatban csak azokat a kérdéseket javasoljuk – hangsúlyozottan átmeneti jelleggel – szabályozni, amelyek a népesség-nyilvántartási eljárás során a személyes adatok védelméhez fűződő alapvető jogok érvényesítését és a rendszer további működésének feltételeit biztosítják. Ezért a törvény hatályát csak az új rendszert véglegesen szabályozó törvény hatálybalépéséig tartjuk szükségesnek fenntartani. Köszönöm szépen.
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit