FILLÓ PÁL (MSZP)

Full text search

FILLÓ PÁL (MSZP)
FILLÓ PÁL (MSZP) Igen tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Megmondom őszintén, hogy most már másodszor hallgatva ezt a vitát, amely a szakszervezetekkel kapcsolatosan e Házban kirobbant, borzasztó szégyenérzés fogott el. (Zaj.) Azért fogott el szégyenérzés, mert ugyanakkor ott van a Parlament asztalán a Munka Törvénykönyve, amelynek tárgyalását halogatjuk, és amelynek tulajdonképpen rendeznie kellene már végre a szakszervezetek közötti választás ügyét.
Nekem meggyőződésem, hogy amikor választóink azt érzik és azt hangoztatják mindenhol, hogy itt elszakadva tőlük, a fejük fölött próbálunk meg kérdésekben döntést hozni, hát kérem, ez a szakszervezeti ügy – tisztelt Képviselőtársaim, azt hiszem, ezt valamennyien beláthatjuk – pontosan ilyen téma! Minél előbb azzal kellene már végre foglalkoznunk, hogy meghozzuk azokat a törvényeket, amelyekben a dolgozók eldönthetik majd, hogy melyik szakszervezeti szövetséghez, melyik szakszervezethez akarnak tartozni, és csak ennek arányában lehetséges elosztani a szakszervezeti vagyont.
Én nagyon visszataszítónak tartom, ha különböző ágazatok vagy szövetségek ezen vitát folytatnak itt a Ház falain belül is. Azt hiszem, a mi feladatunk az kell, hogy legyen, hogy minél előbb lehetőséget adjunk a dolgozóknak, hogy választhassanak a szakszervezetek között. Akkor ezt az egész ügyet el lehetne felejteni, és nem kellene itt pártok közötti éles csatározásokat folytatni ebben az ügyben.
Nekem ez a véleményem, és ezért javasolnám a tisztelt Háznak, hogy ezt a mostani törvényjavaslatot vegyük le a napirendről és minél előbb essünk most már neki végre-valahára a Munka Törvénykönyvének, hogy a jövő év tavaszán az ország munkavállalói végre már választhassanak. Mert őket alapvetően az érdekli, van-e, aki az ő érdekeiket képviseli, és amíg a szakszervezetek egymást gyilkolják, addig természetesen könnyű helyzetben van az államapparátus, az állam, mint a Magyarországon lévő legnagyobb tulajdonos, mert kénye-kedve szerint oszthatja el a vagyont és kihagyhatja ebből a dolgozók millióit! Hát ez itt a tét, kérem, és ezért ilyen éles ez a kérdés, és én nagyon szeretném, ha végre már ezt az ügyet lezárnánk. Köszönöm szépen. (Zaj.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit