PALKOVICS IMRE (MDF)

Full text search

PALKOVICS IMRE (MDF)
PALKOVICS IMRE (MDF) Készséggel. Köszönöm, Elnök Úr. Gál Zoltán képviselőtársam jóltájékozottságáról tett tanúbizonyságot. Folytak szakszervezetek között a vagyon megosztását érintő tárgyalások, a törvény megszületése előtt is és azt követően is.
Ezeken a tárgyalásokon, a törvény megszületését megelőző tárgyalásokon 15 millió forintot ajánlott fel az MSZOSZ, azt mondván, hogy ez az, ami a Munkástanácsok Országos Szövetségére mint összeg, forint, mint likvid tőke jut, ennél egy fillérrel sem több. Mi ezt akkor keveselltük, és azt mondtuk, hogy ennél sokkal nagyobb összegekről van szó, amelyet választások útján lehetne csak eldönteni, hogy kinek jusson, tehát választások döntsenek arról a támogatottság mértékében, hogy ki, milyen összegeket kap ebből a pénzből. De előzetes működési feltételeket természetesen mindenféle formában kell, hogy kapjanak ezek a szervezetek.
Na most, hogy lemondtunk erről a 15 millió forintról, és arról a körülményről, ami közepette hozzájuthattunk volna ezekhez a pénzekhez, azt értük el, hogy semmilyen pénzt nem kaptunk természetesen, leszámítva azokat az összegeket, amit a 90-es évre keletkezett számláink kiegyenlítésére az MSZOSZ nagylelkűen megtett. Ez tagadhatatlan, de ez nem a 91-es működés, és az is csak egy minimális működésének a fedezete volt, és annak reményében, hogy alá fogjuk írni ezt a 15 millió forintról szólót. De nem akarom itt fölidézni megint ezeket a rosszízű vitákat, illetve egyezkedéseket, a lényeg az, hogy 15 millió forint ahhoz képest, hogy az összes szakszervezeti vagyon vitájában, illetve annak megosztásában vehet részt valaki, azt hiszem nem ugyanaz, mint hogy 15 millió forintért lemond ennek a lehetőségéről. És önök nagyon jól tudják, hogy egy 15 millió forintos költségvetésből milyen adminisztrációt lehet fenntartani egy országos szervezetnél.
És ha már itt tartunk, akkor hadd említsem meg azt is, mert nyilván ez is a nyilvánosságra fog kerülni, és ez is mint támadás fog bennünket érni, megsértek egy megegyezést, de meg kell tennem itt, és remélem, hogy megbocsátják a partnerek, az MSZOSZ ezt követően már engedékenyebb volt a törvény megszületését követően és 50 milliós javaslatot tett, hogy 50 millió forintot fogadjunk akkor el, hogyha ez a 15 millió kevés.
Hát hogyha akkor kimondták azt, hogy nincs lehetőség többet adni, mert ezt meg azt kellene tenni és nem jogos egyébként sem, hogy megkapjunk ennél nagyobb összeget, akkor a törvény hatására mégiscsak volt arra lehetőség, hogy 50 milliót ajánljanak föl, de még ez is csak egy elenyésző összeg. Ez egyéves működésre esetleg elég lenne egy országos szervezetnek, de a továbbiakban esetleg egy érdekvédelmi szervezet vezetője azt gondolom, hogy nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy egy év múlva azt mondják a tagjai, akiket sikerült esetleg ebből az 50 millióból nem száz vagy kétszázezer fősre duzzasztani, hanem annál nagyobb létszámra, hogy mostantól kezdve a működési feltételeinkhez ugyan még nem elég a tagdíjbevétel, tehát mondd meg azt, hogy most hova forduljunk, mert te lemondtál arról a jogról a mi nevünkben, hogy az összes vagyonról, az egész vagyontestről egyezkedhetünk, hogy milyen formában legyen megosztva.
Ezt a két dolgot el kellett mondanom. Nem tudom, kielégítő-e ez a válasz képviselőtársaimnak. (Gyér taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit