VASS ISTVÁN (SZDSZ)

Full text search

VASS ISTVÁN (SZDSZ)
VASS ISTVÁN (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Ház! A szabaddemokraták véleménye elhangzott, én a saját véleményemet szeretném elmondani ezzel a dologgal kapcsolatban.
A Parlament hosszas huzavona után jutott el végül is oda, hogy a szakszervezeti esélyegyenlőséget törvényes eszközökkel is próbálja elősegíteni, járuljon hozzá annak megteremtéséhez. Törvényt hozott ebben az ügyben.
Most azt látjuk, hogy ezt a törvényt, amiről itt az elnök úr azt mondta, hogy minden magyar állampolgár törvénye, ezt a törvényt egyszerűen semmibe veszik, semmibe veszi egy szervezet. Most ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy minek hívják ezt a szervezetet.
Ilyen esetben természetes dolog, hogy megoldást jelent az, hogyha az igazságszolgáltatás keretein belül kemény eszközökkel fellépünk, keményen felelősségre vonjuk és keményen szankcionáljuk az ilyenfajta törvénysértést. Azonban a törvény célját ezzel még nem segítjük elő kellőképpen, a működést ezzel még nem tesszük lehetővé, hiszen bármikor előfordulhat ez, s kezdődhet megint előlről az igazságszolgáltatás keretein belül a hercehurca.
Az, hogy a VIKSZ működjön, arra a legalkalmasabb megoldás az, amit Mile Lajos képviselőtársunk itt előadott. Ezt a törvényt kell olyan módon a törvényhozás keretein belül működőképessé tenni, hogy ez minden szempontból megállja a helyét, ne lehessen kijátszani.
Azokat a másodlagos megoldásokat, amik itt elhangzottak, én nem tartom jónak, nem kell kerülőutakat választani akkor, amikor valamely szervezet vagy bárki a Magyar Köztársaság törvényeit aljas módon kijátssza, hanem azzal szemben egyenes úton, közvetlenül fel kell lépni, mind az igazságszolgáltatás, mind a törvényhozás keretein belül. Legyen a Parlament következetes, ha egyszer ezt az utat választotta, akkor most menjen addig tovább, amíg érvényt nem szerez az akaratának. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit