TAKÁCS PÉTER, DR. (MDF)

Full text search

TAKÁCS PÉTER, DR. (MDF)
TAKÁCS PÉTER, DR. (MDF) Még annyi sem lesz, Elnök Úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Messzemenően tisztelem Nagy Attila képviselőtársam véleményét és meggyőződését. Tisztelem múltját, tisztelem jelenét és most kifejtett nézeteit is.
Azt a csúsztatást azonban én nem engedtem volna meg magamnak, hogy egy 1968-ban megszülető könyvről – amelyik a csehek és románok ellen harcoló magyar katonák emlékére született – írott kritikát belekeverjek ebbe az ügybe. Tessék azt a könyvet megnézni, és tessék azt a kritikák elolvasni, amit írtam róla annak idején. Az akkor Vörös Hadseregnek nevezett, Stromfeld Aurél és Julier Ferenc vezetése alatt harcoló és a hadszintéren elesett katonák előtt éppúgy meghajtom fejemet, mint Nagy Imre halála előtt, mint Nagy Attila képviselőtársam szenvedése előtt, és mindazok előtt, akik azóta a politikai okok miatt szenvedést voltak kénytelenek elviselni.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit