PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP)

Full text search

PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP)
PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Valószínűleg hibát követtem el, amikor interpellációmat egyedül önhöz címeztem, és esetleg nem több tárca vezetőjéhez. Az ön válaszából az derül ki, hogy az általam megfogalmazott kérdésekre adandó válaszra több tárca lett volna illetékes, vagy esetleg ha nem is illetékes, de mindenféleképpen szükség lett volna valamilyen összefogott válaszadásra, arra vonatkozóan is tudniillik, hogy én azt gondolom, amikor a Parlament, illetve az ügyben érintettek tájékoztatására utaltam, akkor van abban igazság, hogy bizonyos mértékig, bizonyos pontig van információja a Parlamentnek is ezekről a kérdésekről, és bizonyos pontig van az érdekképviseleteknek is információja, pont ebből a széttagoltságból, amelyre ön is utalt, viszont nincs teljes körű információja! S ha nincs teljes körű információ, akkor nem lehet eldönteni, melyik a kisebb rész, amelyről van megfelelő tájékozottságunk, és melyik a nagyobb, amelyről esetleg nincs.
Ezért én a miniszter úr válaszát a következő megjegyzéssel fogadom el: úgy gondolom, hogy ezt a szétosztottságot, amely ezen a területen van, mindenféleképpen kormányzati szinten célszerű összefogni és egyeségesen, egységes szemlélet alapján kezelni.
Másodszor: célszerűnek tartom azt is, hogy ebben a kérdéskörben legyen egyértelmű és nyilvános tájékoztatás a Parlament számára, és azt is nagyon fontosnak tartom, hogy ha valamilyen segélyajánlat érkezik az ország számára e témakörben, akkor legyen az is ismert és nyilvánvaló mindenki számára, hogy milyen elvek vagy milyen problémák azok, amelyek miatt nem jönnek be ide ezek a segélyek. Végül is hol akad el? Vagy azért csak, mert ezek spekulatív segélyek? Vagy azért, mert nem fogadjuk el azokat a feltételeket, amelyekhez kötik, vagy esetleg azért, mert nálunk is az országban nincsenek meg a megfelelő feltételek a fogadására, illetve a továbbvitelére?
Ezért azzal a megjegyzéssel ajánlom elfogadásra a miniszter úr válaszát, hogy én viszont rövidesen javaslattal fordulok a Parlamenthez ezeknek a kérdéseknek a rendezésére, illetve további kezelésére. Kérem, hogy ehhez a miniszter úr is adja meg a támogatását. Köszönöm szépen.
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit