ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Most szavazás következik. Kérdezem az Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 117 "igen" szavazattal, 78 ellenszavazattal 38 tartózkodás mellett… (Közbeszólások: Az államtitkári szavazatok? – Fodor Gábor: Az elnök szavazata dönt.) … Az államtitkárok nem szavaztak "igen"-nel. (Az elnök az Országgyűlés főtitkárával tanácskozik.)
Megkérdezem, hogy az államtitkárok hogy szavaznak. Szavazhatnak "igen"-nel, "nem"-mel és tartózkodhatnak. "Igen"-nel nem szavaznak, nyilván. (Közbeszólások: Miért? – Derültség.) Azért nem, mert nem emelték fel a kezüket. Azt láttuk volna, ez nyilvánvaló. (Orbán Viktor: Nem szavaztak sehogy sem. Én még ilyet nem láttam! – Moraj.) Szavaznak-e "igen"-nel, vagy tartózkodnak? (Katona Tamás: Nem. – Isépy Tamás és Kelemen András: Tartózkodunk. Tehát "nem"-mel sem szavazunk.) Tartózkodnak, egy "nem" van.
Tehát az Országgyűlés nem fogadta el a módosító javaslatot. (Moraj.) Egy államtitkár "nem"-mel szavazott, öten pedig tartózkodtak. (Katona Tamás: Hatan.) Hatan tartózkodtak. Az Országgyűlés nem fogadta el a módosító javaslatot.
Kérdezem ezért az Országgyűlést, hogy elfogadja-e az országgyűlési határozati javaslat eredeti 2. pontját. Mindjárt lehet szavazni, egy kis türelmet kérek. A táblát kérem beállítani! (Megtörténik.) Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az államtitkárokat kérdezem. Nem szavaznak vagy tartózkodnak? (Közbeszólás: Tartózkodunk.) 1 "nem" és 6 tartózkodás. Tehát 124 "igen" szavazattal, 46 ellenszavazattal és 67 tartózkodás mellett elfogadta a Parlament a 2. pontot.
Dr. Szigethy István módosító javaslatában az országgyűlési határozati javaslat 1. pontja helyett a következő szövegezést indítványozza: "Az Országgyűlés felhívja a Kormányt, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezetének közgyűlése által 89. évi november hó 20. napján elfogadott és a Magyar Köztársaság kormányának képviselője által 1990. évi március hó 14. napján aláírt, a Gyermek Jogairól szóló egyezmény rendelkezéseinek megfelelő jogszabályok megalkotásának ütemezéséről 1991. évi november hó 30. napjáig intézkedjék." Kicsit hosszú a mondat.
Megkérdezem Fodor Gábort, támogatja-e a bizottság. Nem foglalkoztak vele, mint említette.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit