VASTAGH PÁL, DR. (MSZP)

Full text search

VASTAGH PÁL, DR. (MSZP)
VASTAGH PÁL, DR. (MSZP) Köszönöm szépen, Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr, távollétében tisztelt Államtitkár Úr!
Múlt év novemberében a Magyar Országgyűlés régi adósságot törlesztett, amikor elfogadta a bírák, ügyészek, bírósági és ügyészségi dolgozók előmeneteléről és javadalmazásáról szóló törvényt.
Ez a törvény nemcsak egzisztenciális biztonságot jelentett az igazságszolgáltatásban dolgozók számára, hanem nagymértékben növelte az egész igazságszolgáltatás társadalmi presztízsét, tekintélyét. Éppen ezért az érintettek körében jogos elégedettséget váltott ki a törvény elfogadása.
Annál inkább meglepő, hogy a törvény előkészítése körében elkövetett pontatlanságok, valamint a végrehajtásban bekövetkező anomáliák miatt ma mégis több száz, az igazságszolgáltatásban dolgozó munkaügyi vitát kezdeményezett azért, mert a törvény eredeti rendelkezéseihez viszonyítottan hátrányosabb helyzetbe került.
Ezek ismeretében kérem tisztelt államtitkár urat, szíveskedjen kérdéseimre választ adni.
Az első kérdésem: milyen módon mérte fel az igazságügyi tárca előzetesen a törvény végrehajtásához szükséges bérköltségeket?
2. Milyen, a végrehajtást elősegítő és befolyásoló állásfoglalások, tájékoztatások készültek a törvény elfogadását követően?
3. Ha készültek ilyen állásfoglalások, tájékoztatások, leiratok, akkor ezek kialakításában történt-e érdemi egyeztetés az igazságügyben dolgozók szakszervezeteivel, és
4. Miként ítéli meg a tárca és ön személyesen, Államtitkár Úr, azt a helyzetet, hogy jelenleg az ország szinte valamennyi megyéjében több száz, az igazságszolgáltatásban dolgozó fordult a munkaügyi döntőbizottságokhoz az őket ért sérelem következtében. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit