ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Köszönöm. A gyermek- és ifjúsági csoport megbízottjai írásban is tájékoztatták az Országgyűlés elnökét csoportjuk megalakulásáról, illetve a csoport tagjainak listáját közölték. Remélem, közben képviselőtársaim megkapták. (Bekiabálások: Nem!) Illetve most tájékoztatnak, hogy szünetben kapják meg képviselőtársaim írásban is a tájékoztatást. Köszönöm.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk programját.
Először a közigazgatási bíráskodásról szóló törvényjavaslat, illetve a hozzá kapcsolódó, a költségvetést módosító törvényjavaslat általános vitájának folytatásával, illetve lezárásával kezdjük munkánkat.
Majd az ügyvédségről szóló 1983. évi 4. számú törvényerejű rendelet módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája következik.
Délután a szokásos időben, 14 órától az interpellációk és kérdések elmondására kerül sor.
Ezután az Alföld egyes időszerű környezetvédelmi, tájvédelmi és tájhasznosítási kérdéseiről szóló országgyűlési határozati javaslat megtárgyalásával folytatjuk munkánkat.
Amennyiben a délelőttre tervezett napirendi pontok megtárgyalásával még ebédszünet előtt végeznénk, abban az esetben az Alfölddel kapcsolatos határozati javaslat megtárgyalására még a délelőtt folyamán sor kerülhet.
Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági elnökök ma reggeli állásfoglalása alapján ismertetem az új törvényjavaslatok, országgyűlési határozati javaslatok, illetve önálló indítványok bizottsági tárgyalásának rendjét.
A szerencsejátékok szervezéséről szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadtuk a költségvetési, az alkotmányügyi és a szociális bizottságnak;
a volt egyházi ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló törvényjavaslatot az alkotmányügyi, a gazdasági, az emberi jogi és a költségvetési bizottságnak;
a villamos energia fejlesztéséről, átviteléről és elosztásáról rendelkező 1962. évi IV. törvény és a gázenergiáról szóló 1969. évi VII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az alkotmányügyi, a gazdasági és a környezetvédelmi bizottságnak;
a gyermek jogairól New Yorkban 1989. november 30-án kelt egyezmény megerősítéséről és kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot, valamint országgyűlési határozati javaslatot az alkotmányügyi, a szociális és az emberi jogi bizottságnak;
az egyezmény a gyermek jogairól a magyar jogrendbe illesztésének tárgyában benyújtott képviselői önálló indítványt a szociális, a külügyi és az emberi jogi bizottságnak;
a Magyar Köztársaság kormánya és a Kínai Népköztársaság kormánya között a kettős adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására, a jövedelemadó területén az 1990. évben parafált egyezmény aláírására történő felhatalmazásról szóló országgyűlési határozati javaslatot pedig a költségvetési és a külügyi bizottságnak.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit