BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:

Full text search

BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:
BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nem szeretném megzavarni a vita menetét, szeretnék azonban valamit a pontosítás kedvéért még egyszer elmondani, főleg Ómolnár Miklós és Szabó Lajos képviselő uraknak az ismételt téves hivatkozását a csehszlovákiai és a német helyzetre, tudván azt, hogy itt a Kossuth Lajos téren kell majd megoldanunk a Magyar Köztársaságra vonatkozó törvényhozást.
Tehát Csehszlovákiában – mint mondottam – az előprivatizációs törvényünk által érintett körben valóban hoztak törvényt, tehát annak a törvénynek a tárgyi hatálya arra a körre vonatkozott, amelyet mi itt már megoldottunk. Emlékeztetném a tisztelt Kisgazdapártot, hogy ők is igenlő szavazattal foglaltak állást abban a körben, hogy nincsen… (a Kisgazdapárt padsoraiból többen integetnek a kezükkel, hogy nem) a Parlament igenlő szavazattal döntött abban a körben, hogy nincsen helye ebben a tárgyban reprivatizációnak. A törvény neve is mutatja, hogy előprivatizációs törvény. Tehát ezt oldották meg Csehszlovákiában másként, sem földet, sem egyebet nem.
Mint ahogy említettem, a múlt hetet megelőzően kezdték tárgyalni 1948-as kezdő időponttal a kárpótlási törvényt, tehát az ahhoz hasonló törvényt, amelyről itt ma is tárgyalunk.
A német alkotmánybíróság – remélem, azonos német alkotmánybíróságra gondolunk – húszoldalas, december 11-i keltezésű határozatának a részletes szövegét rendelkezésére fogom bocsátani a képviselő uraknak, ha igénylik. Világosan kiderül belőle – itt több panaszt utasítottak el egy egységes eljárás keretében –, hogy nem adtak helyt reprivatizációs igényeken alapuló panaszoknak. Semmilyen más törvény Németországban ezzel kapcsolatban nincsen. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit