BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:

Full text search

BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:
BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Én azt hittem, hogy Eörsi Mátyás nem szorul információra abból a szempontból, hogy egy tárgyalás alatt álló törvényjavaslat döntését illetően a Parlament kezében van, és ki tudja, mikor fogja ezt a döntését meghozni. Én nem tudnék arra most időpontot sem mondani, de hogyha ez szükséges, és kérem, elnök úr, tegye lehetővé, hogy Eörsi Mátyás az el nem mondott felszólalását az én szavaimat követően, ha úgy kívánja, megtegye. Természetesen nem dőlt el sehol, semmilyen minisztériumban a törvényjavaslat sorsa. Ez a levél, amelyet ő idézett, valószínűleg egy téves jogértelmezés: sem az Igazságügyi Minisztérium, sem a Pénzügyminisztérium nincs abban a helyzetben, hogy egy el nem döntött kérdésről úgy nyilatkozzon, hogy eldőlt. Azt hiszem, hogy a bíróságnak kell ebből a konzekvenciát levonni. Anélkül, hogy a konkrét ügyet tudnám, a bíróság csak meghozott jogszabályok alapján alkalmazhatja a jogot.
Úgyhogy az a kérésem, adja meg elnök úr a lehetőséget Eörsi Mátyásnak, hogy erre reagálva hozzászólását mondja el. (Gyér taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit