ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügy-minisztériumi államtitkár:

Full text search

ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügy-minisztériumi államtitkár:
ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügy-minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársaim !
Ismét rövidséggel tudom megörvendeztetni a Házat, mert lényegében egy formális jogszabály-módosításról van szó, ugyanis az 1990 évi LXX. törvény szüntette meg ezeknek az ingatlanoknak a tulajdoni használati viszonyainak rendezése céljából a kezelői jogát a társadalmi szervezeteknek.
Eddig kétezer társadalmi szervezet tett eleget a volt kezelői jog alá tartozó ingatlanokkal kapcsolatos bejelentési kötelezettségnek. A bejelentésekből azonban kiderült, hogy ezeknek a szervezeteknek a nyilvántartásai erősen hiányosak, pontatlanok, és be kell ismerni, hogy ezeknek nem létezett az ingatlanokról pontos állami nyilvántartás sem. Most ezért a törvény hatálya alá tartozó ingatlanok hasznosításának rendjéről szóló törvényjavaslat elkészítéséhez; amelyre éppen a kezelői jog megszüntetésével kapcsolatos rendelet kötelezte a Kormányt, külön részletes felmérésre van szükség.
Most a felméréshez természetszerűen nélkülözhetetlen ezeknek a szervezeteknek az adatszolgáltatása, s ennek az adatszolgáltatásnak a tartalmát a törvényjavaslat a pénzügyminiszterre kívánja bízni mert nyilvánvalóan a felméréshez olyan adatokra van szükség, amit a pénzügyminiszter megkíván. Az adatszolgáltatás illeszkedni fog a Pénzügyminisztérium intézményéhez, a volt ZAVKI-hoz, január óta a kincstári vagyonkezelői szervezet által kezelt zárolt állami vagyon, illetőleg a közigazgatási vagyon felmérésének a módszeréhez.
Tehát az eddigi hiányos és megbízhatatlan nyilvántartás miatt, a társadalmi szervezeteknek mellékelniök kell majd az adatszolgáltatáshoz az érintett ingatlan tulajdoni lapjának a másolatát. Most a részletes felméréshez és az ennek alapján elkészítendő hasznosítási javaslat benyújtásához, az előbb már elmondott okok miatt., a korábban előírt határidőnél hosszabb időre lesz szükség, és ezért a Kormány a törvényben új határidő megállapítását javasolja. Mondom: formális, kizárólag e miatt a hiányosságok miatt, a pontos felméréshez szükséges adatoknak a pontatlansága miatt van szükség a törvény módosítására. Én ezért tisztelettel kérem a beterjesztett törvényjavaslatnak az elfogadását. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit