SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ)

Full text search

SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ)
SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr! Elnök Úr! Tisztelt Ház! Gaál Gyula módosító indítványát szeretném indokolni, annak leszögezése mellett, hogy most nem bizottsági elnökként beszélek, tekintettel arra, hogy a bizottság ezt a javaslatot nem támogatja.
A vagyonpolitikai irányelveket tavaly februárban fogadta el még a régi Parlament, és akkor szeptember végéig voltak ezek hatályosak. Harmadszor hosszabbítjuk most meg ezeket a vagyonpolitikai irányelveket és most a miniszteri javaslat szerint április 30-ig hosszabbítjuk meg. A miniszter úr föltételezése szerint addigra a kárpótlási törvény jóváhagyásra kerül, és így mód lesz arra, hogy akkor új vagyonpolitikai irányelveket fogadhasson el az Országgyűlés azok nélkül a bonyodalmak nélkül, amikre az államtitkár úr itt utalt.
Most egyrészt maga a kárpótlási törvény meghozatala nem láthatd még előre, hogy mikor fog megtörténni, másrészt a vagyonpolitikai irányelvekkel összefüggésben más törvények is elfogadásra kerültek, és hát tulajdonképpen kellene is hogy kerüljenek még a tavasz folyamán. És maguk a vagyonpolitikai irányelvek meghozatala sem egy túlságosan könnyen és gyorsan elintézhető dolog.
Ennek alapján javasolja Gaál Gyula képviselőtársam azt, hogy a vagyonpolitikai irányelvek mostani meghosszabbítása ne csak április 30-ig történjék hanem szeptember 30-ig. Ami természetesen egyáltalán nem jelenti azt, hogy az Országgyűlés ' ezeket - hogyha mégis hoz egy határozatot az új vagyonpolitikai irányelvekről azt megelőzően - tehát akkor ezeket a vagyonpolitikai irányelveket nem helyezheti hatályon kívül. Abban a pillanatban, amikor meghozzuk az új vagyonpolitikai irányelveket, a régiek automatikusan a hatályukat vesztik.
De el kellene kerülni azt, hogy a Parlament negyedszer is meghosszabbítani kényszerüljön ezeket a vagyonpolitikai irányelveket, és ezért lenne célszerűbb ezt a hosszabb határidőt elfogadni. Köszönöm a figyelmet.
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit