ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Tehát ismétlem. Valamennyi képviselőtársam megkapta a miniszterelnök úrnak az Országgyűlés rendkívüli ülésszakának összehívását kezdeményező levelét. Az indítványnak megfelelően az Alkotmány 22. §-ának (3) bekezdése alapján az Országgyűlés rendkívüli ülésszakát összehívom. (Mozgolódás.) Kérem a figyelmüket!
A rendkívüli ülésszak június 17-étől szeptember 1-jéig tart. Bejelentem azonban, hogy ennek határai között az Országgyűlés július 10-étől, illetve a határozathozatal időigényétől függően július 12-étől augusztus 21-éig nyári szünetet tart. (Egy-két taps.)
Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a rendkívüli ülésszak tervezett napirendi pontjai a Kormány előterjesztéséhez képest várhatóan kiegészülnek az Állami Számvevőszékről szóló törvényjavaslattal, illetve az ehhez mellékelt határozati javaslattal, valamint az új Házszabályra vonatkozó előterjesztéssel.
A házbizottság ülésén a képviselőcsoportok tisztelt vezetői vállalták, hogy ez utóbbi előterjesztések tárgyalásához szükséges számú aláírásokat be fogják nyújtani.
A rendkívüli ülésszak egyes üléseinek és napirendjének tervezését továbbra is a házbizottság végzi. Ezzel kapcsolatos előterjesztésekről megfelelő időben tájékoztatni fogom tisztelt képviselőtársaimat.
Emlékeztetek arra, hogy a rendkívüli ülésszak napirendjére azokat az előterjesztéseket kell fennálló jogszabályaink értelmében felvenni, amelyeket a köztársasági elnök, a miniszterelnök, illetve a képviselők egyötödrésze írásban kezdeményez. Ugyancsak a képviselők egyötödrészének támogatása szükséges interpellációk és kérdések napirendre tűzéséhez ebben az időszakban.
Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a házbizottság állásfoglalása szerint e követelmény alkalmazandó a rendes ülésszakon eddig benyújtott interpellációkra és kérdésekre is.
Döntés törvényjavaslat és koncepció sürgős tárgyalásáról

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit