GÁSPÁR MIKLÓS, DR. (KDNP):

Full text search

GÁSPÁR MIKLÓS, DR. (KDNP):
GÁSPÁR MIKLÓS, DR. (KDNP): Nos, akkor felmutatom a Szabad Demokraták Szövetsége parlamenti frakciójának javaslatát a szabad vallásgyakorlás anyagi feltételeinek a megteremtéséről. Erre felszólalójuk az egyik ízben hivatkozott is. Úgy gondolom, ez hivatalos program.
Ami pedig az Alkotmányt illeti, egészen világosan elmondtam, hogy mi a különbség a szabad vallásgyakorlás és a vallásszabadság között. A jelenlegi Alkotmány 60. §-ának (1) bekezdése, tehát a most hatályos Alkotmány ezen paragrafusának (1) bekezdése úgy szól, hogy a Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára. Ezzel szemben a hatályon kívül helyezett Alkotmány azt mondja – 63. § (1) bekezdés –, hogy a Magyar Népköztársaság biztosítja az állampolgárok lelkiismereti szabadságát és a vallás szabad gyakorlásának a jogát.
Nos, ez a program, ami itt közre van adva (Bekiabálás balról: Nem látjuk!) a szabad vallásgyakorlásról szól, nem pedig a vallásszabadságról szól. (Dr. Hack Péter: Most van vallásszabadság vagy nincs vallásszabadság? – Derültség a bal oldalon.) Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit