TÓTH ALBERT, DR. (MDF):

Full text search

TÓTH ALBERT, DR. (MDF):
TÓTH ALBERT, DR. (MDF): Köszönöm szépen, csak befejezem egy idézettel; majd, remélem, alkalmam lesz a részletes vitában elmondani gondolataimat.
Engedtessék meg befejezni egy idézettel; mégpedig a reformátusság alaphitvallásából szeretnék idézni. Ez a II. helvét hitvallás, amely 1566. március 1-jén jelent meg. Idézem: "Krisztus egyházának vannak javai a fejedelmek bőkezűségéből és a hívek adakozásából, kik vagyonukat az egyháznak adományozták. Vagyonra szüksége is van az egyháznak. Volt is eleitől fogva vagyona az egyházi szükségletek fedezése céljából. Az egyház javainak helyes felhasználása hajdan az volt – és most is az – az iskolákban és szent gyülekezetekben a tanításnak meg a közönséges istentiszteleteknek és a szertartásoknak, nemkülönben a szent épületeknek fenntartása, továbbá a tanítóknak, tanulóknak és szolgáknak minden szükséges dologgal ellátása, főképpen a szegények segítése és gondozása. Ha pedig az egyház vagyona mostoha időjárás és egyesek vakmerősége, tudatlansága vagy kapzsisága következtében veszendőbe menne, kegyes és értelmes férfiak térítsék azt vissza szent célra."
Én azt kérem a magyar Parlamenttől, hogy kegyes és értelmes férfiak legyünk. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit