TÖRÖK FERENC, DR. (SZDSZ):

Full text search

TÖRÖK FERENC, DR. (SZDSZ):
TÖRÖK FERENC, DR. (SZDSZ): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Kénytelen vagyok Józsa Fábián képviselőtársamnak a kétpercesére reagálni, mert nem egészen helytálló, amit mondott.
Mégpedig azért, mert az önkormányzati törvény 68. § (2) bekezdése szerint a fővárosi törvényt nem a Kormánynak kellett határidőre beterjeszteni november 30-áig, hanem a fővárosi törvényt november 30-áig a Háznak meg kellett volna alkotnia. Óriási a különbség a kettő között, és azt hiszem, azt nem kell kommentálni, melyik igaz, amikor ez itt le van írva.
A másik dolog az, hogy ezzel a bizonyos csomagtervvel kapcsolatban olyan jól hangzott, hogy annyira törvénysértő, és olyan dolgot kértek benne, ami elfogadhatatlan. Lehet, hogy ennek a csomagnak volt egy-két olyan paragrafusa, amely vitatható volt, de önmagában az egész koncepcionális kérdés, hogy a vagyonkérdés benne maradjon, és erről tárgyaljon a fővárosi törvény, ez nem volt korábban egyáltalán vitás, és most ez is úgy tűnik, hogy eltűnik a sülylyesztőben, és nem kerül erre sor.
Tehát főbb kérdésekben igenis, felelősség terheli azokat, akik ezt az egyezséget nem támogatják, mely a főváros és a kerületek között gyakorlatilag ezekben a lényeges kérdésekben létrejött. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit