FODOR ISTVÁN, DR. (független)

Full text search

FODOR ISTVÁN, DR. (független)
FODOR ISTVÁN, DR. (független) Elnök Ú! Tisztelt Ház! Az általam interpellált témában vélhetően azonos információk birtokában vagyok képviselőtársaimmal, így megengedhetem magamnak azt, hogy röviden fogalmazzam meg a tényállást és kérdéseimet.
Tisztelt Miniszter Úr! Az ön megbízatása kezdetében első napjaiban látványos demonstrációk voltak az országban, amelyek azt jelezték, hogy a mezőgazdaságnak ebben az ágazatában is, a tejtermelésben is túltermelési válság van. Akkor a válság megoldásának egyik eszközeként a tárca azt jelölte meg, hogy szükséges csökkenteni a tehénállomány létszámát, és ennek érdekében a létszámcsökkenés után darabonként a Kormány tízezer forint állami támogatást fizet.
Ma már pontosan nem tudom rekonstruálni, hogy azóta miért rögződött meg bennem tényként, hogy a támogatás kifizetéséhez szükséges intézkedések megszülettek, de kétségtelen, hogy én ebben a hitben éltem, mígnem megkerestek a tehénállományuk létszámát csökkentő állattartók, és érdeklődtek, hogyan lehet a támogatáshoz hozzájutni. Kerestem azt az intézkedést, amely ezt tartalmazza, így jutottam el a tárcában az agrárpiaci rendtartás című osztályig, ahol azt a felvilágosítást kaptam, hogy intézkedés ez idáig nem született, a tárca az előterjesztést a Kormány részére most készítette el, és a beterjesztést követően várható a kormányrendelet megjelenése.
A következő kérdésem az volt, természetes, hogy akik eddig a támogatás beígérése óta vágatták le a teheneiket, azok az igazolás birtokában, és amennyiben természetesen egyéb feltételeknek is megfelelnek, meg fogják kapni a támogatást. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy az előterjesztés ilyet nem tartalmaz, hanem csak a hatályba lépést követően levágásra kerülő állatok után fog kifizetésre kerülni az állami támogatás. Két kérdésem van a miniszter úrhoz.
Mikorra várható kormányzati intézkedés ebben a kérdésben, s megfelel-e a valóságnak az, hogy az előterjesztésben az szerepel, hogy csak a hatálybalépést követően bekövetkező létszámcsökkenések után jár az állami támogatás. Nem fogalmaztam meg egy harmadik kérdést, írásban, de engedje meg, hogy ezt szóban megtegyem, ez nem új rendszerű, ezért ha a miniszter úr nem válaszol rá, ezt tudomásul veszem.
Amennyiben az az információ igaz, amelyet az ön munkatársaitól kaptam, hogy nem lesz visszamenőleges hatályú, akkor ezt az intézkedést hogyan ítéli meg a Kormány korábbi ígéreteinek tükrében? Várom a válaszát, Miniszter Úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit