TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)

Full text search

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP) Akkor igen tisztelt elnök urat viszont én kérem arra, hogy szíveskedjék az elnöki funkciójához méltó pártatlanságot tanúsítani, és ne engem figyelmeztessen, aki egy magyar nemzetet gyalázó grafika miatt tiltakozom, hanem szíveskedjék figyelmeztetni azt a képviselő urat, aki emiatt gúnyosan nevetgél, és aki ezzel nem ért egyet. Úgy gondolom, ez az elnök úr kötelessége!
És legyen szabad rámutatnom arra, hogy ez a grafika, ez az újság, ami megjelent, ez minden magyar ember érzületét mélységesen sérti. Én hivatkozom az 1978. évi IV. törvényre, a büntető törvénykönyv 2. cím 269. szakaszára, amely az ilyen jellegű, a magyar nemzet elleni gyalázkodó tartalmú akár grafikát is vétségként, illetőleg bűntettként rendeli büntetni, és ezért innen, erről a helyről szólítom föl a legfőbb ügyész urat, hogy ne csak egyes faji csoportok, hanem az egész nemzet sérelmére elkövetett bűntett esetében is járjon el. Intézkedjen az új Hölgyfutár számainak azonnali lefoglalása iránt, azokat zúzassa össze, a felelős kiadó s a grafika szerzője ellen indítson büntetőeljárást, szorgalmazza nevezettek példás megbüntetését; mert ha ezt nem tenné, akkor én innen, erről a helyről szólítom fel képviselőtársaimat, köztük Eörsi Mátyás képviselőtársamat is, (mozgás és zaj) arra, hogy (elnök: kérem, őrizzék meg nyugalmukat) a saját személyében is, tehát valamennyien, a magyar Parlamentbe megválasztott, szabad választások útján bekerült parlamenti képviselők külön-külön is tegyünk büntető feljelentést ennek a szennylapnak a szorgalmazója ellen, hogy többet ebben az országban senkinek ne jusson eszébe a mi ezeréves állami szimbólumunkként valamennyiünk által tisztelt Szent Koronát gyalázni. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Nagy taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit