TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)

Full text search

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP) Köszönöm a szót, Elnök úr! Nem szívesen válaszolok, mint ahogyan nem szóltam akkor sem, amikor Pető Iván pártjának elnöke már egy ízben a Szent Koronánkkal kapcsolatban tett egy olyan nyilatkozatot – mint pártjának elnöke –, melynek értelmében nekik a Szent Korona, amely számunkra a történelmünk egy része, a szívünk csücske, csak annyit jelent, mint amikor egy címerre svájci sapkát húznak.
Lehet, hogy ebből kiindulva Pető kollégámat, képviselőtársamat nem sérti annyira ez a szennyrajz, mint amennyire engem. Úgy gondolom, hogy akkor, amikor arra kérem a Televíziót, hogy az ország nyilvánossága előtt… (Fodor Tamás: Nincs más dolgunk?) …mutassa be, hogy milyen módon merik ma már egyesek a magyar nemzetet gyalázni, akkor arra kérem az ország nyilvánosságát, hogy ezt ne tűrje, ez ellen lépjen fel. Azért teszem mindezt, mert e nélkül a politikai rendteremtés nélkül – hogy ilyen gyalázkodások ne fordulhassanak elő – nem lehet gazdaságilag sem rendet tenni. Valóban az a meglátásom, hogy a gazdasági kérdésekkel kellene foglalkozni… (Közbeszólás: Úgy van!) …de ehhez nem szabad megengedni azt, hogy a magyar nemzetet bárki is gyalázza. Minden állampolgárnak csak olyan szintig áll fenn a lehetősége, hogy becsületes tagja legyen ennek a társadalomnak, igyekezzék ezt a társadalmat felvirágoztatni, de a mi szent szimbólumainkat ne sértse, ne gyalázza. Köszönöm a türelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit