KULIN SÁNDOR, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság előadója:

Full text search

KULIN SÁNDOR, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság előadója:
KULIN SÁNDOR, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés szociális, egészségügyi és családvédelmi bizottsága május 8-án és május 22-én kivételes és sürgős eljárásban megtárgyalta a gyermekek és az ifjúság helyzetéről szóló jelentéssel kapcsolatos politikai vitanapról a 2240-es számon benyújtott országgyűlési határozati javaslatot és az ahhoz érkezett 2289-es, 2381-es és 2388-as számú módosító javaslatokat.
A bizottsági ülésen az előterjesztők és a Kormány képviselői, valamint a bizottság konstruktív munkát folytatott, az a cél lebegett a szeme előtt, hogy a kitűzött célt a lehető legoptimálisabb módon tudjuk megközelíteni. Ezért a kompromisszumkészség mindhárom részről megvolt. Ennek eredményeképpen sikerült kialakítani a végleges és elfogadásra ajánlott módozatot, amely elsősorban az időpontok egyeztetését tekintve volt konstruktív és kompromisszumkereső, hogy a kitűzött időpontok alkalmasak legyenek arra, hogy a Kormány felkészülhessen a megfelelő jelentésre és a politikai vitanap eredményeképpen egy program elkészítésére. Ennek alapján az első pontban Török Gábor képviselő módosító javaslata nem nyerte el az egyharmados támogatást. A második pontban támogatjuk, az csak egy szövegpontosítás volt, a harmadik pontban szintén elfogadtuk, melynek értelme az, hogy még a tavaszi ülésszakon, tehát a május 28-i napon – amin már egyébként is túl vagyunk – kerüljön sor erre a politikai vitanapra. Ez július 15-i határidőt jelent. A negyedik pontban lévő nem nyerte el a támogatást, mert az már június 30-át jelentett, de június 15-ig lehetségesnek tartotta a Kormány jelenlévő képviselője, hogy ezt az anyagot beterjessze. Az ötödik pont sem nyert támogatást, a hatodik és hetedik sem, a nyolcadik, valamint a kilencedik sem, de a tizedik igen, amelyben felkérjük a Kormányt, hogy a vitában elhangzottak alapján majd július 30-ig terjesszen elő országgyűlési határozati javaslatot az Országgyűlés és a Kormány további feladatairól.
Tehát a menetrend az, hogy június 15-ig megtartjuk a politikai vitanapot, ha ezt most az Országgyűlés elfogadja, és ennek tanulságait is leszűrve készít az Országgyűlés és a Kormány további feladatairól a Kormány egy előterjesztést.
Kérem a tisztelt Országgyűlést, a javaslatot támogatni szíveskedjen. Köszönöm. (Gyér taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit