ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügyi minisztériumi államtitkár:

Full text search

ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügyi minisztériumi államtitkár:
ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Elöljáróban szeretnék küzdeni "bűnlajstromunk" állandó növekedésének látszata ellen, mert már az expozéban utaltam arra, hogy a javaslat előterjesztésére azért került sor, mert összesen kétezer társadalmi szervezet tett eleget az ingatlanra vonatkozó bejelentési kötelezettségnek, és a másik indok, ami miatt a törvényjavaslatot elő kell terjeszteni: hogy az ingatlanokról teljesen pontos állami nyilvántartás még nem állt össze, tehát ez a két indok volt. Én messzemenően értékelem Szigethy István képviselőtársamnak az aggodalmát, és nagyon szellemes volt a múltkori hozzászólása, ahol a bíróra hivatkozott, aki ha szorít a helyzet és időt akar nyerni, akkor egyszerűen felhívja telekkönyvi szemlére a tulajdoni lap becsatolására. Sajnos viszont ezek között a társadalmi szervezetek között van olyan is, amelyiknek, ha azt mondom, hogy tulajdoni lap, azt hiszi, hogy ezt is az újságosnál kell beszerezni, ugyanolyan lap, mint a többi. Tehát nincs egy adminisztratív, kiépített szervezete, hogy ennek a bejelentési kötelezettségnek ilyen teljes pontossággal eleget tudjon tenni. Most megkapja a magyarázatot, hogy a tulajdoni lap nem egy újság –, azt a Földhivatalban és nem a standon kell beszerezni, tehát nyilvánvalóan a most vállalt határidőben összeáll majd az az anyag, amelynek alapján a Kormány "bűnlajstromának" csökkentése érdekében mégis elő tudja majd terjeszteni a vállalt kötelezettségnek megfelelően vállalt törvényjavaslatot.
Ami a módosító indítványt illeti, két módosító indítványa maradt Horváth József képviselőtársamnak, amit a bizottság támogat, és amelyekkel a Kormány is egyetért. Vastagh Pál képviselőtársam módosító indítványát úgy az alkotmányügyi, mint a gazdasági bizottság nem támogatta, a Kormány sem támogatja, – már elnézést kérek, összekapcsolnak kötelezettségvállalásokat olyan mértékben, mint a hólabdaszerződés, úgyhogy ezt ebben a vonatkozásban kérjük elutasítani. Tehát a Horváth József által előterjesztett módosító indítványokat a Kormány elfogadja, a Vastagh Pál képviselőtársam által előterjesztett indítványt viszont elutasítani kéri, akkor Horváth Béla képviselőtársam visszavonta a módosító indítványt. Köszönöm szépen.
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit