NÁDORI LÁSZLÓ (SZDSZ)

Full text search

NÁDORI LÁSZLÓ (SZDSZ)
NÁDORI LÁSZLÓ (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Szigethy István képviselőtársammal szoros összefüggésben szeretném a kérdést egy másik oldalról megvilágítani. Előttem van a szeptember 10-i országgyűlési jegyzőkönyv, amelyben elhangzott, amelyből kitűnik, hogy elhangzott, hogy az MHSZ vagyonáról történő döntésig a működőképesség fenntartását minimálisan biztosító állami támogatást adjunk az érintett kluboknak.
A másik megjegyzés, az MHSZ vagyonáról történő döntésnél, a sportcélokat szolgáló vagyon továbbra is sportcélokat szolgáljon.
Végül javaslatot tettem arra, hogy a döntés-előkészítésbe vonják be a sporthatóságot.
Ezzel szemben a klubok vagyonát felértékelték. A felértékelt vagyon 1,2%–át amortizáció, 0,6%– át fenntartási költség címén vasalja be a kluboktól az állam sarcként. Ez a döntés ugyanis derült égből villámcsapásként érte a klubokat. Az állami támogatás, amit működésre kapnak, évi 12 millió. Ez a sarc évi 13 milliót jelent, tehát többet kell befizetni, mint amennyi állami támogatást kapnak.
Miről van itt szó? Egy paradox helyzetről, és csak azt, hogy kikről van szó, szeretném érzékeltetni azzal, hogy 48 sportlövészklub – abból már nyolc megszűnt –, 37 rádiósklub, 130 repülő- és autómodellező klub. Egy konkrét példát: Nyíregyházán a Nyíregyházi Lövész Egyesület 95 taggal, közöttük 13 aranyjelvényes ifjúsági sportolóval havi 70 000 forint amortizációt kell, hogy befizessen, csak nem tudják, hogy miből.
Mi lehetne a megoldás? A megoldás az lehetne, ha a törvényjavaslat 2. §-a (3) bekezdésében szereplő hasznosítási mód, amely majd előterjesztésre kerül, adjon esélyt arra, hogy ezek a klubok továbbéljenek.
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit