SZIGETI GYÖRGY, DR. (SZDSZ)

Full text search

SZIGETI GYÖRGY, DR. (SZDSZ)
SZIGETI GYÖRGY, DR. (SZDSZ) Megkísérlem az általam feltett kérdésekre összegezni az álláspontomat, és nyilatkozni arról, hogy mely kérdésben fogadom el a választ.
Az első az volt, hogy a közlekedési támogatás egész rendszerében gondolkodik a Népjóléti Minisztérium. Ígéretet is tett erre. A magam részéről az ígéretekkel úgy vagyok, hogy majd meglátjuk; a költségvetés ahogyan alakul, a későbbiek során annyi feltételtől függ még, hogy a pénzek hogyan jönnek valahonnan vissza; hogy ez ígéretnek, célkitűzésnek szép, de végeredményben, azt hiszem, az érintettek nem mennek vele sokra.
A második kérdés: dicséretes a Népjóléti Minisztérium részéről, hogy gondolkodik a címke megváltoztatásán. Azt hiszem, én ezen már túl vagyok, és a hétfői napon beterjesztek egy törvényjavaslatot, amennyiben ezt a címkét távolítsák el, és ne gépjármű-vásárlásra legyen ez felhasználható, hanem legyen a közlekedés támogatására. Akkor ezek után megnyílna a lehetőség arra, hogy valóban közlekedési támogatás, és ne gépkocsi-vásárlásra adott pénz legyen. Én bízom abban, hogy megnyerem a képviselőtársaim egy részének a támogatását, hogy ezt sürgősséggel a Ház két perc alatt eldöntse, és ez a dolog elinduljon egy egészséges úton.
A magam részéről egyáltalán nem tudok egyetérteni azzal, hogy egy ésszerű megoldásnak formai oka legyen. Amikor én utaltam a február 20-i dátumra, én a dátum kapcsán a csüggedésre és az aggódásra gondoltam. Amikor a derék bürokratát emlegettem fel, az a törvényalkotás szeszélyei folytán a törvény-előkészítés folyamatában került megnevezésre ilyen szerencsétlenül ez a tétel.
Világosan válaszolt az államtitkár úr arra, hogy ezt a 660 millió forintot gépkocsi-vásárlásra kívánják fordítani, s a magam részéről nem tudok egyetérteni, hogy egy súlyosabb helyzetben levő réteg a számára kedvezőbb közlekedési támogatástól elessen.
Így összességében nem tudom elfogadni az államtitkár úr válaszát, és az a kérésem képviselőtársaimhoz, hogy önök se fogadják el, maradjon ez az ügy felszínen, és legyen egy olyan megoldás, amely az érintettek számára kedvező, és ez mielőbb történjen meg. Köszönöm. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit