SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ)
SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ) Elnézést, Elnök Úr, nem kétperces reagálásra kérek lehetőséget, hanem ügyrendi kérdésem lenne elnök úrhoz.
11 órakor jelentkeztem, amikor az alkotmányügyi bizottság kormánypárti tagjai nagyobb részükben elhagyták a termet. Rendkívül sajnálatosnak tartjuk, hogy miközben a mai nap sorozatosan olyan témák kerülnek sorra, amelyekben az alkotmányügyi bizottság tagjai is érintettek, gondolok különösen arra, hogy a következő napirendi pont kivételes eljárás lesz a népesség-nyilvántartásról, amelyet éppen a mi bizottságunk folytatott le, hogy ugyanebben az időben az alkotmányügyi bizottság ülésére is meghívót kaptunk. Sajnos, a bizottság ülésén is olyan kérdések kerülnek sorra, amelyekben nagyon fontos lenne a jelenlétünk, hiszen több módosító indítványunknak a megvitatásáról is szó lesz.
Egyrészt az lenne a kérésünk elnök úrhoz, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, ilyen kettősségek ne kerüljenek sorra. Egyszerűen nem tudunk eleget tenni a képviselői kötelezettségeinknek akkor, hogyha mind a plenáris ülésen, mind pedig a bizottsági ülésen egyszerre jelen kell lennünk – erre mi sem vagyunk képesek. Ezért jelenleg most azt kérném az elnök úrtól, legyen szíves állást foglalni abban a kérdésben, hogy mit csináljunk: maradjunk-e itt, vagy pedig menjünk át az alkotmányügyi bizottság ülésére. Ebben az esetben azonban sajnos jeleznünk kell, hogy akár a sajtóban, akár a tévénézők előtt megjelenő reagálások arra, hogy egyszerűen nem vagyunk itt, ezt takarják, hogy a Parlament normális működési rendjével ellentétesen a plenáris ülésekkel egyidejűleg bizottsági ülések folynak. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit