GAÁL GYULA (SZDSZ)

Full text search

GAÁL GYULA (SZDSZ)
GAÁL GYULA (SZDSZ) Köszönöm szépen elnök úr, hogy megadta soron kívül a szót. Nagyon sajnálom, hogy pontosan a két, ugyanahhoz a bizottsághoz tartozó vélemény közben kell, hogy szót kérjek. Az indokolja a rendkívüli jelentkezésemet, hogy kaptunk egy meghívót – a költségvetési bizottság tagjai –, miszerint a költségvetési bizottság a mai napon 18 óra 30 perces kezdettel folytatja ülését a főemelet 11-es számú termében. Ez másfél perc múlva lesz, hogyha a nagyóra pontos az elnök úr feje fölött.
Ezzel kapcsolatban emlékeztetni szeretném elnök urat és a tisztelt Házat a tegnapi ülésen itt a plenáris teremben elfogadott kompromisszumra, amely arról szólt, hogy nem teszik lehetetlenné, illetve lehetővé teszi elnök úr és a tisztelt Ház azt, hogy a képviselők kifejthessék véleményüket a bizottságban, résztvehessenek a bizottsági ülésen, és nem fosztják meg attól a lehetőségtől sem őket, hogy a plenáris ülésen elmondhassák a véleményüket a különböző módosító indítványaikkal kapcsolatban, a részletes vitában kifejthessék az álláspontjukat. Ebben egy nagy adag kompromisszum volt a mi részünkről, amennyiben tudomásul vettük, bár lélekben elfogadni nyilván nem tudtuk, hogy megfosztják a képviselőket attól a lehetőségtől, hogy meghallgassák a többi képviselőtársuk véleményét és hagyják magukat meggyőzni vagy befolyásolni mások véleménye által (zaj és derültség) de úgy tűnik, hogy elnök úr mégsem úgy értelmezte ezt a tegnapi megegyezést, mint ahogy mi értelmeztük. Hadd emlékeztessek arra, hogy tegnap milyen szavakkal zárult le a plenáris vita a részletes vita keretében. Nem mindenki lehetett itt, én sem voltam itt, mert a költségvetési bizottság ülésén voltam. Tehát utólag, most délután szereztem róla tudomást a jegyzőkönyvből. Hadd idézzem: Szabad György úr, az Országgyűlés elnöke kierőszakolta – elnézést a kifejezésért –, a jegyzőkönyv alapján…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit