GAÁL GYULA (SZDSZ)

Full text search

GAÁL GYULA (SZDSZ)
GAÁL GYULA (SZDSZ) Szabad György úr szavait idézem tehát most: "Én úgy gondolom, hogy ez a lajstrom, amit a soros jegyző, mégpedig a Magyar Szocialista Párt soros jegyzője készített, ez a mai vitára jelentkezetteknek a jegyzéke, akik a most elhangzott nevekkel jelölt képviselők, nem kívántak élni felszólalási lehetőségükkel" – mondja ezt Szabad György úr a tegnapi ülésen, akkor, amikor itt kötöttük azt a megállapodást, hogy mi hajlandók vagyunk részt venni a bizottsági vitában, és ennek ellenére szeretnénk itt is – a részletes vitában is – kifejteni az álláspontunkat.
Nem arról volt tehát szó, hogy nem kívántunk élni a részletes vitában a szólás lehetőségével, felesleges volt kierőszakolni, hogy megszégyenítsék azokat a képviselőket. Hogy a dolognak valóban megszégyenítés jellege volt, igazolja dr. Grezsa Ferenc úr hozzászólása, aki ezek után fontosnak érezte, hogy szólásra jelentkezzen, és közölte: "Tisztelt Elnök Úr! Tekintettel arra, hogy a jegyzőkönyv vizuális adatokat nem tud rögzíteni, meg kívánom jegyezni, hogy nemcsak arról van szó, hogy most nem kívántak felszólalni az előbb említett képviselőtársak, hanem arról is, hogy nagy részük nem tartózkodik a teremben." (Közbekiáltás: Halljuk az ügyrendi javaslatot!) Ez egyértelműen arra vonatkozik, hogy mindenáron rögzíteni kívánták, hogy itt egyesek – hogy úgy mondjam – elszabotálják a részletes vitát, nem hajlandók részt venni benne, nemcsak hogy nem éltek az adott alkalommal, hanem nem is tartózkodtak a teremben.
Szeretném leszögezni, hogy a költségvetési bizottság éjjel három óráig ülésezett, nem szórakozni voltunk, nem a biológiai szükségleteinket végeztük, hanem dolgoztunk, uraim. (Közbeszólás: Ügyrend.) A képviselői jogainkat és kötelességünket teljesítettük akkor, amikor a bizottsági ülés vitáján vettünk részt. (Szórványos taps.) Ezek után töröltették a jelentkezésünket – nem létezőnek tekintették, amit tegnap beadtunk jelentkezést –, és most pedig szintén nem tudunk élni a szólási lehetőséggel. (Folyamatos zaj, közbeszólások.) Hiába, nem lehet… (Közbeszólás: Mondjad! – Az elnök csenget.) Most uraim, van időnk, szóval…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit