KÓSA LAJOS (FIDESZ)

Full text search

KÓSA LAJOS (FIDESZ)
KÓSA LAJOS (FIDESZ) Folytatom természetesen, csak. Köszönöm szépen.
Tehát ott tartottam, hogy feltételeztem, hogy a Kormány az általa elfogadott privatizációs stratégiát összhangba hozta az általa beterjesztett vagyonpolitikai irányelvekkel. Ez viszont nincsen összhangban a beterjesztett költségvetéssel, tehát itt van egy nyilvánvaló meg nem felelés, ami arra utal, hogy komoly változtatásokat kell eszközölni abban a beterjesztett vagyonpolitikai irányelvekben, amelynek éppen a részletes vitájánál is lehetnénk, hiszen – ha jól tudom – a vagyonpolitikai irányelveknek a részletes vitájánál tart a Parlament.
Ez a dolognak, a módosító indítványaim tárgyának a gazdaságpolitikai vetülete.
A jogi vetülete pedig a következő: Az 1990. évi VII. törvény III. része 34. §-ának a b) pontjában, ahol is a törvény azt fogalmazza meg, hogy mit kell megfogalmazni a vagyonpolitikai irányelvekben, akkor ott arról van szó, hogy a vagyonpolitikai irányelvekben kell megfogalmazni a privatizációs bevételeik felhasználásának módját és fő irányait.
Ennek a törvénynek a 18. §-a g) pontja ugyan utal arra, hogy külön törvény ettől eltérhet, de egyelőre abban a helyzetben vagyunk, hogy nincs mitől eltérni, hiszen vagyonpolitikai irányelveket érvényesen nem fogadott el a Parlament. Tehát ezt a jogi hézagot egyébként úgy gondolom, hogy a Kormány is érzékelte akkor, amikor a beterjesztett vagyonpolitikai irányelvekben az is szerepel, hogy a 92. évi, illetőleg a 93. évi privatizációs bevételekről már nem a vagyonpolitikai irányelvek határoznak, hanem a költségvetés.
Ez a hézag sajnos abból adódik, hogy az 90. évi VII. törvényt nem ez a Parlament fogadta még el, ámbár azóta már többször módosította – ez a törvény, még egyszer modom, az ÁVÜ működéséről szól –, és emiatt olyan jogszabályok kerültek ebbe a törvénybe, amelyek néhány ponton nem felelnek meg egymásnak, és a más törvények felé is olyan követelményeket támasztanak, nevezetesen a vagyonpolitikai irányelvek, amelyek most, jelenleg nincsenek éppen összhangban a költségvetéssel, illetőleg nem tisztázza ez a törvény, hogy most akkor a privatizációs bevételeket a költségvetésben, vagy a vagyonpolitikai irányelvekben kell szerepeltetni.
Éppen ezért, ezt a problémát kiküszöbölendő, illetőleg azt is elősegítendő, hogy a költségvetéssel összhangban álló vagyonpolitikai irányelveket tudjon a Parlament elfogadni, és ami szerintem kívánatos lenne, hogy erről valami párhuzamos vitát folytasson a Parlament, vagy legalábbis egymást érintő kérdések legyenek ezek, azt a megoldást javasoltam, hogy az általam módosító indítványokkal módosítani kívánt paragrafusok vagy maradjanak el, amit megmondom őszintén, hogy nem tartok jó megoldásnak, hiszen ez közvetlenül növelné a költségvetés hiányát, és a módosító indítványaim megfogalmazásakor igyekeztem mindig ügyelni arra, hogy a költségvetés hiányát ne növeljem, illetőleg a költségvetés egyensúlyára figyelemmel legyek. (Taps.)
Köszönöm. Arra következtetek, hogy ezzel a törekvéssel önök egyetértettek (Derültség, Csurka István: Messzemenően!) , ezért inkább arra szeretném a tisztelt Házat kérni, hogy azt az általam egyébként jobbnak tartott megoldást válassza, ami azt mondja ki, hogy a 27. §, a 26. § és a 17. § (1) bekezdése akkor lépjen hatályba, amikor az Országgyűlés dönt a vagyonpolitikai irányelvekről.
Ez a megoldás nem ismeretlen a jelenlegi költségvetésben sem, ha valaki fellapozza az első kötetet a költségvetésben, akkor a záró rendelkezésekben két olyan paragrafust is talál, például a 72. § is ilyen, amely nem a költségvetés általános hatálybalépésével egyidejűleg lép hatályba, hanem egy későbbi, ettől különböző időpontban. Tehát ez nem jelent nagy nóvumot az én módosító indítványaim esetében. Azonban azt gondolom, szerencsés helyzetet erdményezne abban a tekintetben is, hogy a meglevő jogi helyzetet valamilyen módon áthidalja, ezt a jogi meg nem felelés, más oldalról pedig gazdaságpolitikai szempontból is kedvező lenne, ha az Országgyűlés egyszerre tudna vitatkozni, illetve határozni a vagyonpolitikai irányelvekről és a költségvetés… (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit