KULIN SÁNDOR, DR. (MDF)

Full text search

KULIN SÁNDOR, DR. (MDF)
KULIN SÁNDOR, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Szó érte a ház elejét egyrészt olyan vonatkozásban, hogy nem veszünk részt a vitában kormánypártiak, másrészt Horváth Vilmos képviselőtársunk részéről, aki kéréssel is fordult a kormánypárti képviselőkhöz, és beszédében néhány kritikai észrevételt is tett, nyilván méltán és alapos indokkal és joggal, amelyben elmondta azokat a kifogásokat és mulasztásokat, amelyek a Kormányt terhelik, hogy időben ilyen kisebbségvédelmi törvényt nem nyújtott be, és egy-két hasonló kifogást tett. Ehhez természetesen indokoltan joga van.
Ennek ellenére – és annak ellenére, hogy tudom, hogy ez részletes vita – egy fél mondatot én azt hiszem, hogy megérdemelt volna az, s én akkor hadd mondjam el, ha ő nem ért ezzel egyet, akkor nyilván tiltakozhat ellene, hogy mindennek ellenére egy dologban nem késlekedett sem ez a Kormány, sem ez az ország a legegyszerűbb emberig bezárólag, mégpedig abban, hogy a szolidaritás érzését és tetteit kinyilvánítsa és gyakorolja mindig, amikor arra szükség van. És én örülök, hogy egy olyan országnak lehetek a polgára – nem mint kormánypárti képviselő, hanem mint egy olyan országnak a polgára –, amelyik éppen a szomorú és sajnálatos jugoszláviai események kapcsán olyan sok idemenekült horvát és horvátországi állampolgárnak nyújthat segítséget.
Ezt mint magyar – pillanatnyilag többségi, de ha a közép-kelet-európai események így folytatódnak, akkor lehet, mint kisebbségi magyar – állampolgár mondom, tehát olyan sok menekült fog ideérkezni.
Köszönöm a kétperces meghallgatást. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit