LUKÁCS TAMÁS, DR. (KDNP)

Full text search

LUKÁCS TAMÁS, DR. (KDNP)
LUKÁCS TAMÁS, DR. (KDNP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Hack Péter Úr! Nem hiszem, hogy egy jogász kollégát oktatni – pláne kioktatni – kellene arról, hogy egy szöveget csak teljes egészében és nem kiragadva lehet értelmezni. Nem tartom tudniillik véletlennek azt – és gondolom, nem a figyelmét kerülte el –, hogy az ön által idézett rész a következőképpen folytatódik: "…Meggyőződésünk, hogy az eljárás során a jogállamiság keretén belül tisztázhatók vagy cáfolhatók a felmerült kérdések és problémák." Úgy gondolom, hogy az ön olvasatából ezt a szövegrészt nem véletlenül hagyta ki, tudniillik az előtte lévő mondat is más értelmezést kap.
Bár a sajtótájékoztatón Csépe Béla képviselőtársam által elmondottak is elhangzottak, hogy igenis, amikor egy koalíciós kormány jár el, akkor nem lehet, akkor a frakcióra annyi tartozik, hogy a frakció egyetértésével vesz részt az eljárásban Füzessy Tibor. Ugyanakkor azt is kifejtettük – de mivel nem méltóztatott hozni a sajtó, a mai lapok, ezért megismétlem –, hogy a KDNP frakciójának az volt az álláspontja, hogy demokratikus gondolkodásunk által vezéreltetve, tiszteletben tartva a hatalmi ágak szétválasztását, senki, semmilyen politikai erő ne próbáljon nyomást gyakorolni az igazságszolgáltatás gépezetére. (Derültség a bal oldalról.) Ebből az elmúlt rendszerben már nagyon sok tanulság származott.
Úgy érzem, ezt az álláspontot fejtette ki a Kereszténydemokrata Néppárt frakciója a kihelyezett ülésen. Ebből ugyan sok meg nem jelent, ezért voltam kénytelen megismételni, hogy ne csak a nyilatkozat szövegét, de a szellemét is megértse képviselőtársam. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalról.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit