KERTÉSZ ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

KERTÉSZ ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
KERTÉSZ ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Köszönöm a szót, Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! E késő órán és ilyen gyér hallgatóság mellett nehéz már újat mondani, és Wekler Ferenc képviselőtársam el is mondta a lényegét az SZDSZ módosító csomagtervének, amelyek az együttes jelentés 17-es, 20-as, 218-as és 501-es pontjában találhatók, a 7843-as módosító javaslat indoklásával együtt.
(17.20)
Sajnos, ezeket a javaslatokat sem a bizottságok, sem az előterjesztő nem támogatta. Ebben az szerepel, hogy a személyi jövedelemadó önkormányzatokat megillető része 30%-ról 40%-ra módosuljon. Másrészt a városi önkormányzatoknál a költségvetés az átengedett személyi jövedelemadót a tervezett 4650 forinttal szemben 5600 forintra javasolja kiegészíteni.
Természetesen a lakosság befizetései a Pénzügyminisztérium oldalán ennek megfelelően jelennek meg.
Egyetlen példával, városom, Sopron példájával szeretném érzékeltetni, hogy mit jelent az, ha a személyi jövedelemadó ilyen nagy mértékben, 70%-ban elvonásra kerül.
Ez Sopron esetében 174 millió forint kiesést jelent, ha még ehhez hozzáveszem azt is, hogy az elmúlt két évben Sopron város már nem kapott támogatást a műemléki épületegyütteseinek felújítására, azt hiszem, érthető, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdenie.
Hozzá kell még tennem azt is, hogy számtalan más fontos tevékenység, nemcsak a műemlékek felújítása folyik jelenleg a városban, épp a műemléki együttes megújítása érdekében egy tehermentesítő út építése van folyamatban, ehhez 60 millió forinttal kell a városnak hozzájárulni, most fejeződik be a színház teljes felújítása, ugyanakkor a kórház felújítása és bővítése is most van folyamatban.
Ugyanakkor jövőre kezdődik el a csatornahálózat bővítése, amely elsősorban környezetvédelmi szempontból fontos.
De hasonlóképpen sújtja a környező községeket is, sőt a megye valamennyi települését, éppen ezért a megye polgármesterei két helyen fórumot tartottak, Sopronban és Győrben, ahol összegezték véleményüket, és ezeket eljuttatták az illetékes helyekre, gondolom, hogy ezt megyebeli képviselőtársaim is megkapták.
Kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy fontolják meg a szavazás során az SZDSZ módosító javaslatait, mert azt hiszem, máskülönben nehéz lesz a választópolgárokkal szembesülni. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit