KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)

Full text search

KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)
KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP) Tisztelt Államtitkár Úr ! Megköszönöm válaszát, de nem egészen arra kaptam feleletet, amire vártam. (Derültség.) Kérem, először is szeretném kijelenteni: én konkrét előterjesztéseket tettem, és ebben a vonatkozásban vártam volna választ. Erre nem térhetek ki két percen belül, mert erre nincs lehetőségem, és hosszabb fejtegetésre lenne szükség, de ahol az ország miniszterelnökének az az egyik legszimpatikusabb menyilvánulása, hogy 15 millió magyar miniszterelnökének tekinti magát lélekben, ott ezt a kérdést igenis frontkérdésként kell kezelni, és igenis, a kérdéssel súlyának megfelelően kell fogalkozni, hiszen a magyarság itt, a Kárpát-medencében is hat állam között van szétosztva. És nem akarok arra utalni, hogy már Bocskai is meghirdette politikai végrendeletében, hogy a magyarságot a szeretet fűzze össze – hiszen világosan ír arról, hogy az erdélyi magyarok és a magyarországi magyarok egymás iránt atyafiságos szeretetben éljenek.
Válaszát elfogadom, de konkrét intézkedéseket várok, és semmiképpen sem tudom elfogadni azt az eljárást, hogy amikor megteszem az előterjesztéseimet, arra csupán egy udvarias, de lényegében – ne vegye rossz néven senki sem, mert bántani nem akarok – semmitmondó választ kapok. Azt várnám az adott esetben, hogy kérem, ennek meg ennek adtuk ki a levelét, ez és ez foglalkozik vele, aki önnel konzultálni hajlandó stb. Elvégre ennek a szaknak mégiscsak szakembere vagyok – nem is akármilyen szinten. (Zaj.) Köszönöm szépen.
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit