GLATTFELDER BÉLA (FIDESZ)

Full text search

GLATTFELDER BÉLA (FIDESZ)
GLATTFELDER BÉLA (FIDESZ) Köszönöm, Elnök Úr. Valóban mulatságos most már negyedik kétpercesként felszólalni. Hogyha én kaptam volna elsőnek szót, akkor a többiek helyett elmondtam volna ugyanazt, amit ők elmondtak… (Derültség.), anynyira nyilvánvalóak a tévedések, amelyeket Szabó Lajos képviselőtársam megemlített.
A bizottsági ülésen egy kormánypárti képviselő használta azt a kifejezést, hogy az utcáról hívtak be embereket a bizottságba. Ahol ő él, ahol ő lakik, ott állítólag ez meg is történt, ezért merészkedtem én is ehhez a kifejezéshez folyamodni.
Egyébként pedig a képviselőtársam által előterjesztett törvényjavaslat úgy szól, hogy a részarány-földtulajdonosok javaslata alapján választanának ki tagokat ebbe az albizottságba, azonban a törvényjavaslatában egyáltalán nem írja körül, hogy ez pontosan milyen eljárás formájában valósulna meg.
Nem tudom, hogy talán arra gondol-e, hogy egy pár ezer tagból és pár ezer alkalmazottból álló szövetkezet esetén, ahol – ugye – mindannyian részarány-földtulajdonosok lettek, mindahány részarány-földtulajdonost össze akarja-e hívni, ott kíván-e majd egy hatalmas nagy, többezres nagygyűlést tartani és kiválasztani tizenvalahány főt ebbe a bizottságba, vagy pedig valójában az fog történni, hogy az utcáról fognak embereket behívni, vagy a baráti körből, vagy az ismeretségi körből, hogy finomabban fogalmazzak, én azt hiszem, hogy sokkal inkább ez az utóbbi valószínű. Éppen ezért veszélyes egy ilyen társaságnak hatósági jogkört adni. Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit