JUHÁSZ PÁL (SZDSZ)

Full text search

JUHÁSZ PÁL (SZDSZ)
JUHÁSZ PÁL (SZDSZ) Kicsit a dolog története kapcsán. Igaza van Gyula bácsinak abban az értelemben, hogy így, hogy kárpótlási törvény, ez ebben a formában később merült föl, nem a kisgazdáknak eredeti követelése volt. De azért merült föl az egész kárpótlási törvény, és annak idején Majsán azért kerestünk valami megoldható megoldást, mert a Kisgazdapárt ragaszkodott ennek a dolognak a napirenden tartásához. A másik öt pártnak nem volt ilyen a pártprogramjában ebben a formában és földre irányultan. Tehát ennyi a dolog.
A másik: nem arról kellett volna a falvakat megszavaztatni annak idején, hogy kinek hol legyen a földje. Mert hát világos, hogy szeretnék maguknak. Arról kellett volna megszavaztatni őket, hogy úgy szavaznak-e a falusiak, hogy az a föld, amin ők most dolgoznak, az az enyém legyen. Erről elfelejtette megkérdezni őket. S ahelyett, hogy megkérdezte volna őket, eldöntötték, hogy legyen az enyém, ne azé, aki ott dolgozik rajta. Úgyhogy, itt egész másról van szó.
Visszatérve: teljesen világos – és itt azért nagyon fontos, hogy ne keverjük össze a dolgokat –, ahhoz, hogy összevonjuk a különböző tulajdoni jogcímeket egybe, és akár különböző emberek tulajdonát is szintén egybe és abból egységes földbirtokot csináljunk, az egy fontos kérdés. Teljesen világos, hogy mind az átalakulási törvény, mind a kárpótlási törvény lassítja és akadályozza, hogy ezt meg tudjuk csinálni. De amíg nem futott le, addig a rendezést sem lehet megcsinálni a tulajdonjogcímek között, mert akkor csak az következik, hogy csináljunk olyan átmeneti megoldásokat, amik még nehezebbé teszik a végleges megoldást. Megint csak, aki jól ébred és idejében lép, az hozzájut valamihez, hogy más annál dühödtebb legyen, mert kizárták. Az anarchiát újabb anarchiával nem lehet rendbe tenni. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit