TOMPA SÁNDOR (MSZP)

Full text search

TOMPA SÁNDOR (MSZP)
TOMPA SÁNDOR (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr!
A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény 68. §-a alapján a közalkalmazott minden évben jogosult tizenharmadik havi illetményre, ha az adott évben legalább hat hónap közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik.
Nagyon gyakran előfordul, hogy a közalkalmazotti munkáltatók ezen kötelezettségüket 1992-ben – tehát ebben az évben – vitatják, hivatkozva a jogszabály évközbeni hatálybalépésére. Előfordul az is, nem egyszer egész ágazatok vonatkozásában, minisztériumi szinten is, hogy ez évben a közalkalmazottak számára csupán félhavi tizenharmadik havi fizetés jogosságát ismerik el. E hivatkozási alapok azonban nélkülözik a törvényességet, hiszen az 1992. július l. és december 3l. napja között a közalkalmazottak a törvényben előírt feltételt, a hat hónapot a tizenharmadik havi fizetés tekintetében teljesítik.
Kérdezem tehát miniszter urat, és kérem egyúttal, hogy nyugtassa meg az érintetteket, és fejtse ki, hogy jár-e '92-ben a teljes összegű tizenharmadik havi fizetés. Várom válaszát. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit