ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Minthogy ügyrendi kérdésben vitát nem nyithatunk, határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést: tudomásul veszi-e az ügyrendi bizottság többségének, tehát az ügyrendi bizottság 6589-es számú állásfoglalásának szövegét? Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés 137 szavazattal 83 ellenében 10 tartózkodás mellett az ügyrendi bizottság állásfoglalását tudomásul vette. Köszönöm.
Tisztelt Országgyűlés! A kormánybeszámoló vitájának rendjét… (Dr. Tölgyessy Péter és Szent-Iványi István jelzik, hogy a gépük nem működik.) Főtitkár úr jelzi, hogy a képviselő urak kézfeltartással most jelzik, hogy a gépük nem működik. Rövid távon jelenteni fogja a gépek karbantartóinak. Köszönöm szépen a jelzéseket.
A kormánybeszámoló vitájának rendjét hétfői ülésén az Országgyűlés tudomásul vette. Ennek megfelelően kormány-vitaindítót követően a megnyilatkozni szóban kívánó bizottsági állásfoglalások hangzanak el rövid időkeretben, majd a képviselőcsoportok, illetve a független képviselők felszólalásai következnek. Csak felidézem, hogy e téren a házbizottságon belül megosztásra került sor az idő tekintetében. A kormánykoalícióhoz tartozók a délutáni szünetig terjedő időben azonos időt vesznek igénybe, mint az ellenzéki felszólalók. Ez számításaink szerint 160-160 percet jelent.
A kormánykoalíció pártjai bejelentették, hogy amennyiben a vitában miniszteri vagy államtitkári felszólalásra sor kerülne reagálásképpen, annak az idejét is beszámítják saját időkeretükbe.
A délutáni szünet után negyed ötkor szabad vita kezdődik, amelyben a kormánypárti és ellenzéki képviselők a jelentkezés sorrendjében jutnak szóhoz.
(8.50)
Elsőként a miniszterelnök kért szót. Ezt követően, a jelentkezés sorrendjében, egymást váltva, tehát másodikként – mert kérdés hangzott el erről – ellenzéki képviselő fog így, egymást váltogatva következni. A vita a vitára felszólalók sorrendjében folytatódik, amíg felszólalási igény váltogatva van. Köszönöm szépen.
Megkezdjük a vitát. Megadom a szót Antall József miniszterelnök úrnak.
Felszólaló: Dr. Antall József miniszterelnök

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit