TARDOS MÁRTON (SZDSZ frakcióvezető)

Full text search

TARDOS MÁRTON (SZDSZ frakcióvezető)
TARDOS MÁRTON (SZDSZ frakcióvezető) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Két kérdésben – úgy érzem – olyankor, amikor már nem lehet válaszolni, nem illik személyeskedő megjegyzéseket tenni, ezért kérem, hogy hallgassanak meg.
Mit mondtam én arról, hogy így is gondolkodik a Kormány, meg úgy is? Azt mondtam, hogy önök a monetáris politikát egy részről fontos részének tekintik a kormányprogramnak, és ilyen programokat hirdetett meg Rabár és Kupa úr, másrészt a Kormány szintjén támadják ezt, hogy ez teszi tönkre az országot. Erre mondtam, hogy ez a kettősség azért nem vezet eredményre, mert bizonytalanná teszi az összes résztvevőt.
A másik megjegyzésére, ami személyes, hogy én 60%-os inflációt mondtam, örülnék, ha ezt meg tudná mutatni, hogy én mikor beszéltem ilyeneket. De amire válaszolnom kell, az nem ez. Mi beszélünk arról, hogy helytelen, ha a parlamenti képviselők az állami vállalatok irányításában közvetlen jövedelemszerzési okokból is funkciókat kapnak, de örülnénk annak, ha a parlamenti képviselők a túlsó oldalon magánvállalkozásokba fektetnék be a pénzüket és mint magánvállalkozók eredményesek lennének. Azt gondoljuk, hogy a magánvállalkozás előre viszi az országot, és ha van olyan ezen az oldalon, aki ezt teszi, az nem hibás dolog. Úgyhogy felesleges ilyen ügyekben olyan szemrehányást tenni, mintha evvel akadályoznánk a gazdaság fejlődését. (Zaj. Taps.)
(15.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit