GLATTFELDER BÉLA (FIDESZ)

Full text search

GLATTFELDER BÉLA (FIDESZ)
GLATTFELDER BÉLA (FIDESZ) Köszönöm Elnök Úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nem azért kértem szót, mert Gaál Antal képviselőtársam egyetlenegy megjegyzésével sem értettem volna egyet, Nagyon sok megjegyzésével egyetértettem, azonban néhány pontosítást szeretnék tenni itt a felszólalásával kapcsolatban.
Ő felhívta a figyelmemet – és Lakos László képviselőtársam is arra –, hogy hibás dolog rendtartással kapcsolatban túlzott várakozásokat gerjeszteni. Szeretném megjegyezni, hogy a túlzott várakozásokkal szemben én magam is óvtam már az agrárszakembereket, több fórumon is, ahol fölléptem, mindenhol elmondtam, hogy hibásak azok a következtetések, amelyek arra utalnak, hogy az Agrárpiaci Rendtartás az agrárágazat minden gondját egy csapásra megoldaná. Én azt hiszem, hogy ezek a túlzott várakozások teljesen más forrásból fakadnak, méghozzá onnan, hogy a kormányzat a kárpótlási törvény és a szövetkezeti törvény elfogadását követően kialakult helyzetben, amikor többen az agrárszférában érdekeltek közül megkérdezték tőlük, hogy mégis milyen jövőképet tud számukra a kormányzat nyújtani, a kormányzat mindig az Agrárpiaci Rendtartásról szóló törvényre utalt, mint egy olyan törvényre, amelyik majd nagyon sok problémát megold. Nyilván sok problémát megold, de nem mindet. Szerintem innen fakadnak ezek a túlzott várakozások.
Én sem értek azzal egyet, hogy az Agrárpiaci Rendtartás elvtelenül arra kell hogy ítéltessék, hogy a termelők számára biztos jövedelmet garantáljon, viszont azt hiszem, abban nincsen vita kettőnk között, hogy azzal, hogy az agrárpiacot kiszámíthatóbbá teszi a rendtartás alkalmazása, mégis csak elősegíti az agrártermelők jövedelembiztonságát.
És még egy dolog, hogy a különálló hivatal kérdésében nem ellenzéki javaslat van, mint ahogy nagyon sok más kérdésben sem ellenzéki módosító javaslat lett benyújtva, hanem egy olyan javaslat lett benyújtva, amelyeket nem pártok támogatnak jelenleg, hanem ha jól tudom, 5 parlamenti párt vagy talán 6 parlamenti párt képviselői is, köztük Gaál Antal MDF-es képviselőtársam frakciótársa is aláírta ezt a javaslatot. Ez tehát nem valamifajta ellenzéki cselszövés, ami arra késztetett bennünket, hogy egy közös módosító javaslatot beadjunk, hanem ez a parlamenti Agrárklub működésnek az eredménye, amit a képviselőtársaim olvasnak, és kérem, így is fogadják, és így is bírálják el.
Nagyon hasznos és nagyon szerencsés dolognak tartom azt, hogy a parlamenti pártok képviselői a pártokhoz való hovatartozásukat időnként figyelmen kívül hagyva együtt tudnak működni, és szerintem minden olyan munka, ami ennek az eredményeképpen születik meg, mint ez a módosító javaslatcsomag is, csak hasznára válhat a magyar Országgyűlésnek és a Magyar Köztársaságnak. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit