PALOTÁS JÁNOS (független)

Full text search

PALOTÁS JÁNOS (független)
PALOTÁS JÁNOS (független) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Ház! Mostani indoklásom meglehetősen rövid lesz, de azt gondolom, hogy most már igen tömören lehet ezen indoklásokat előadni. Újabb hét telt el, újabb indítvány egy újabb alkotmánysértésről, amely jellemzi a Kormány munkájának nem kielégítő alkotmányosságát. Nem ezt jelzi azonban továbbra sem csak ez az indítvány, amely mintegy hatvanas különböző csomagból való, hanem azt is jelzi, hogy még mindig nem sikerült megszólíttatni, megtalálni Kónya Imre, Füzessy Tibor és Pásztor Gyula lelkiismeretét, akik másokról nagyon szívesen alkotnak negatív véleményt, saját maguk munkája során azonban sokkal kevesebb figyelemmel tekintenek az alkotmányosságra. A legtöbb beterjesztésem esetén, eddig szinte valamennyinél, mindhárman az alkotmánysértő részeket megszavazták, úgyhogy nyugodtan szólíthatom – úgy gondolom – e Házban e három személyt.
Az is jellemzi azonban azt, hogy újabb indítvánnyal, egy új alkotmánysértésről a tisztelt Házhoz kellett fordulnom, hogy továbbra sem vonták vissza javaslatukat, továbbra sem született meg az a gondolat, amelyet hónapokkal vagy hetekkel ezelőtt a sajtóban közzétettek, úgyhogy továbbra is például Kónya Imrét jellemzi, nyilatkozik: nyilatkozik, de tett a nyilatkozatot nem követte. Én azt gondolom, hogy egy politikusnak fordítva kell eljárni, a gesztusértékű lépéseket előbb kell megtenni, és utána nyilatkozatokat közétenni.
Erre hívja föl ez a javaslat ismételten a figyelmet.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Szórványos taps a bal oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit