DÁVID IBOLYA, DR. az ügyrendi bizottság elnöke:

Full text search

DÁVID IBOLYA, DR. az ügyrendi bizottság elnöke:
DÁVID IBOLYA, DR. az ügyrendi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Bizottságunk önálló indítványt nyújtott be a Házszabály módosítására. Az önálló indítvány lényege: "A főtitkárt a főtitkárhelyettes az ülésen való részvételre is kiterjedő joggal helyettesíti." A főtitkár Házszabályban előírt kötelezettségei és feladatai az alábbiak:
"Segítséget nyújt az Országgyűlésnek a Házszabályok alkalmazásához; segíti az Országgyűlés elnökét a házszabályok értelmezésében; jelzi az elnöknek a Házszabályok megsértését; a képviselők megkeresésére tanácsokat ad a Házszabályok alkalmazásához; részt vesz az Országgyűlés ülésein; közreműködik az ülésszakok előkészítésében, az ülések zavartalan menetének biztosításában; gondoskodik a bizottságok működésének feltételeiről; a szakértők igénybevételének lehetőségeiről; jogi, szakmai segítséget nyújt a képviselőknek és a bizottságoknak a törvényjavaslatok tárgyalásának előkészítése és vitája során; előkészíti a törvények és országgyűlési határozatok kihirdetését, valamint ellátja a neki alárendelt apparátus működtetésével járó feladatokat. A főtitkár sokirányú feladatai, a folyamatos tárgyalási rend, a Házszabály adta megnövekedett munkaterhek szükségessé teszik, hogy a főtitkárt a felsorolt feladatok megosztása érdekében főtitkárhelyettes helyettesíthesse az Országgyűlés ülésén való részvételre is kiterjedő joggal."
Kérem kedves képviselőtársaimat, szíveskedjenek az indítványunkat támogatni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)
Határozathozatal az országgyűlési határozati javaslat általános és részletes vitájának együttes lefolytatásáról

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit