MÁDAI PÉTER (SZDSZ)

Full text search

MÁDAI PÉTER (SZDSZ)
MÁDAI PÉTER (SZDSZ) Elnök Úr! Képviselőtársaim! Belügyminiszter Úr! "Ön istentagadó ember, vagy netán naponta jár templomba? Feleségével él, vagy élettársa van?" Hála Istennek, csend lett – körülbelül ezt a csendet, vagy döbbenetet érezte több mint 3000 magyar polgármester ebben az országban, amikor egy kérdőívre válaszolniok kellett. A kérdőívet a Magyar Tudományos Akadémia Politikatudományi Intézete és a Belügyminisztérium Menekültügyi Hivatala küldte a polgármestereknek.
Egyetlen idézet ennek a kérdőívnek az okáról: célja az adatok alapján megkönnyíteni az önkormányzatokkal kapcsolatos politikai döntések előkészítését – még egyszer hangsúlyozom: "politikai"!
Engedjék meg nekem, hogy mazsolázzak röviden a kérdésekből: "Tagja ön valamelyik pártnak – polgármesterekre vonatkozik! –, ha nem, melyikbe lépne be, melyik szimpatikus önnek? Településén milyen erősek a pártok? – rangsoroljon. Milyen mértékben hívő ön, milyen vallás híve: katolikus, református, zsidó, mohamedán vagy valami más?"
Végül egy kérdés: "Rangsoroljon: erős nemzeti érzésű ember ön? Hívő ember ön? Reformer ember ön? A rend és stabilitás híve ön?" Nem sorolom tovább. (Zaj.)
Két kérdésem van. Ezek az urak, akik ezeket a kérdéseket összeállították, hallottak valamit egy Alkotmány nevű alaptörvényről? A második: nem gondolja a belügyminiszter úr, hogy az ezen urak naptárában és fejében lévő 1922-t 1992-re kellene fordítani?
Tisztelt belügyminiszter úr! Öné a válasz. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit