VARGÁNÉ PIROS ILDIKÓ (független)

Full text search

VARGÁNÉ PIROS ILDIKÓ (független)
VARGÁNÉ PIROS ILDIKÓ (független) Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Államtitkár Asszony! A Parlament határozatának megfelelően az agrártámogatások egy része 1992. január 1-től a területfejlesztési alapba épült be. A források összevonásából eredően emiatt a térségi támogatás összege 6 milliárd forint. Ebből korábban agrártámogatásként funkcionált 4 milliárd forint. A Kormány elfogadta, hogy a gazdaságilag elmaradott, illetve munkanélküliséggel sújtott települések felzárkóztatásáról szóló 75/1991. számú kormányrendelet módosítása során a támogatási célok közé kerüljenek be az agrártámogatások is. Így többek között a mezőgazdasági célú földhasznosítás, az agrárinfrastruktúra, a falusi idegenforgalom. 1992. február hónapban a Parlament mezőgazdasági munkacsoportja tájékoztatást kért a Környezetvédelmi és a Földművelésügyi Minisztérium illetékeseitől a rendeletmódosítás elveiről és időpontjáról. Egy tájékoztatón elhangzott, hogy a módosított rendelet még március hónapban megjelenik.
Kérdezem az államtitkár asszonyt, hogy mikor jelenik meg a módosított rendelet, és mi az oka a késésnek. Változatlanul megmaradnak-e a mezőgazdasági támogatási célok, vagy valamilyen ok miatt a Kormány időközben azokat megváltoztatta?
Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit