GERBOVITS JENŐ (FKgP)

Full text search

GERBOVITS JENŐ (FKgP)
GERBOVITS JENŐ (FKgP) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Ház! Amint az közismert, a hír országot-világot bejárta a médiák által, hogy úgy mondjam, megszólíttattam. Előrebocsátom, hogy a dolognak nem a személyi vonzatával kívánok foglalkozni, hiszen nem tartozik másra; azonban foglalkozni kell a dolog közjogi vonzatával, ugyanis a miniszterelnök úr nyilatkozatáról van szó, miszerint durván beavatkozott a kisgazdák belső életébe, vitájába, kijátszva a 33-akat a 12-ekkel és viszont. Továbbá az a kijelentés, hogy a koalíciós tárgyalásokat különböző feltételekhez szabja, többek között a költségvetés megszavazásához, majd az a minősíthetetlen számonkérés, hogy egy olyan költségvetés tekintetében, amely költségvetés enyhén szólva megbukott… (Derültség.) …, hiszen az a fonák helyzet adódott elő, hogy a hivatalos közlöny egy kicsit nem hivatalos… (Állandósult zaj.) …, aki viszont ezt az ominózus költségvetést nem szavazta meg, így én is, nem lehet tárgyalópartnere. No, tévedés ne essék, nekem aztán nem hiányzik ez a tárgyalás, ettől még nem lesz sánta a lovam. (Szórványos derültség.) Azonban felteszem a kérdést, ehhez a miniszterelnök úr honnét vette ezt a bátorságot.
Egyébként A Hét műsorában hideget is, meleget is fújt, amint a képviselők visszahívhatatlanságát, a képviselők jogállását, lelkiismereti szabadságát nagy eredménynek tüntette fel, miközben a képviselők jogállásába így durván, ilyen gorombán beavatkozott, hogy tárgyalás reménye címén saját vélemény kialakításában befolyásoljon, esetleg megzsaroljon. (Zaj.)
Tisztelt Ház! Itt ebben a Házban sokszor elhangzott az óhaj a jogállamiság, az emberi jog, a képviselői jog iránt – és most itt állok a világ előtt meghurcolva egyéniségemben… (Derültség.) …, szabad véleménynyilvánításomban… (Általános zaj. – Emelt hangon folytatja) Ha azt a miniszterelnök úr megteheti, ha ő mondja meg, hogy milyen az én álláspontom, ha ő határozza meg a pártomat, a frakciómat, a frakcióvezetőmet, akkor ne beszéljen senki ebben az országban rendszerváltásról, hanem átmenetről az állampártból az állampártba, a pártállamból a pártállamba! (Zaj, derültség.) Hiszen ez a tendencia akkor sorban érinti a koalíciót, a médiákat, a bankokat, a bíróságokat, az érdekképviseleteket is! (Folyamatos zaj.)
Csakhogy az illetékeseket valamiről fel kell világosítanom. Nevezetesen: a felhalmozott, magukhoz ragadt jogokkal felhalmozódott felelősségek is tartoznak!
Tisztelt Ház! Ez az irányzat nem fogadható el; ez ellen nemcsak jogunk, de kötelességünk is a védekezés. Egyébként ezt mondja ki a köztársaság alkotmánya 2. § (3) bekezdése. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit