JESZENSZKY GÉZA, DR. külügyminiszter:

Full text search

JESZENSZKY GÉZA, DR. külügyminiszter:
JESZENSZKY GÉZA, DR. külügyminiszter: Elnök Úr! Amennyiben a vita lezárásának pontjához értünk, akkor le szeretném szögezni, hogy mindenekelőtt nagyon fontosnak tartom azt, hogy Szabad házelnök úr szavai úgy érzem, hogy a Ház egészének véleményét fejezték ki, és azt hiszem, hogy mint házelnök is és mint képviselő is a Ház teljes bizalmát élvezte, amikor szót emelt, érvelt a szerződés, a beterjesztett szerződések ratifikálása mellett.
Ami Dénes János képviselő úr felszólalását illeti, én, ha jól értettem a felszólalást, abban nem szerepelt olyan kitétel, mely ellentétben állna a helsinki alapelvekkel. Ha ő úgy értette volna, olyat értett volna felszólalásában ami ezzel ellentétes, akkor azzal természetesen a kormányzat nem értene egyet.
Én itt csak azt tudom megállapítani és leszögezni és megerősíteni, hogy Magyarország tiszteletben tartja a helsinki alapelveket, a békeszerződéseket, és ezek szellemében – külpolitikai érdekeit és erkölcsi alapállását is tekintetbe véve – rendkívül nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy valamennyi szomszédunkkal a lehető legjobb viszonyt alakítsuk ki, és ezek között kiemelt jelentőséget tulajdonít Ukrajnának, mint nagyságát, gazdasági súlyát tekintve legnagyobb szomszédunknak. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit