CSEHÁK JUDIT, DR. (MSZP)

Full text search

CSEHÁK JUDIT, DR. (MSZP)
CSEHÁK JUDIT, DR. (MSZP) Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Mindenekelőtt szeretném emlékezetükbe idézni, hogy a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásáról szóló 1991. évi LXXXIV. számú törvény 8. §-ának (7) bekezdése arról szól, hogy a biztosítási képviselők választásának szabályait majd kölön törvény tartalmazza. A külön törvény alapján megválasztott területeknek 1993. január 1. és 15. között kell megtartaniok első közgyűlésüket. Ez van a 27. § (1) bekezdésében.
Kérdezem ezért államtitkár urat: az egy évvel ezelőtt 2501-es számon beterjesztett törvényjavaslatot kívánja-e megtárgyaltatni a Kormány az Országgyűléssel? Ha nem – mert erre utalnak azok az Érdekegyeztető Tanács üléseiről kiszivárogtatott hírek, amelyek államtitkár úr kezdeményezéseiről szólnak, éspedig arról, hogy ne is legyen választás, hanem delegálják csak majd az önkormányzatokat –, mikorra készül el ez a törvénytervezet? Esetleg a még friss törvényt akarják-e módosítani, s választások helyett delegálást javasolnak-e majd? Tarthatók lesznek-e mindezek következtében az önkormányzati törvényben megszabott határidők, és ha nem, tervezik-e elhalasztani az önkormányzatok létrehozását?
Ki fogja gyakorolni a méltányosságot, ha szeptember elsején – mert így rendelkezik a törvény – megszűnnek a területi társadalombiztosítási tanácsok!?
S végül: ha nem jönnek létre 1993. január 1-jére az önkormányzatok, elhalasztják-e a társadalombiztosítás szervezetének igen költséges, általunk és a Világbank szakértői által is többször kifogáslt szétválasztását?
Bevallom – sajnálom, hogy elnök úr megintette államtitkár urat, mert reméltem, hogy a legelső válaszhoz hasonló, legalább kandidátusi értekezés-szintű dolgozat felolvasására számíthatok magam is. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit